Belföld

A napokban érkeznek az emelt pedagógusbérek

A pedagógusbér-emelést egyedül a baloldal veszélyezteti

A napokban utalják a pedagógusoknak az átlagosan tíz százalékkal megemelt fizetésüket, ami a harmadik tíz százalékos béremelés 2020 óta. A pedagógusok munkája iránti megbecsülés jeleként a kormány 2010 óta több ütemben emelte a pedagógusok bérét, az orosz–ukrán háború és az uniós szankciók okozta nehéz helyzetben is elkötelezett a további béremelés mellett – áll a Belügyminisztérium közleményében. 

A napokban érkeznek az emelt pedagógusbérek
A napokban érkeznek az emelt pedagógusbérek
Fotó: MH

A kormány tíz százalékos béremelést tudott megelőlegezni, ezt az emelt bért kapják most kézhez a pedagógusok. Amikor Magyarország megkapja a hazánknak jogosan járó uniós forrásokat, a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű pedagógusbér-emelés következhet: az idei béremelés mértéke januárig visszamenőleg 21 százalékos lesz, ezt követően – 2021-hez képest – 2024-ben 25 százalék, 2025-ben pedig 29-30 százalék lehet a béremelés mértéke. A cél, hogy 2025-re a pedagógusok átlagfizetése elérje a diplomás átlagbér nyolcvan százalékát.

A pedagógusbér-emelést egyedül a baloldal veszélyezteti azzal, hogy továbbra is meg akarja akadályozni az uniós források folyósítását.
    
   

Kapcsolódó írásaink