Belföld

Soros Györgytől érkezhetett a pénz a dollárbaloldalhoz

Kerényi György, az MSZP egykori kommunikációs igazgatója cikkében megnevezte Soros Györgyöt, mint a baloldalhoz külföldről érkező, tiltott kampánypénzek forrását – szúrta ki a Magyar Nemzet

Soros Györgytől érkezhetett a pénz a dollárbaloldalhoz
Soros György híresen jó kapcsolatot ápol Bajnai Gordonnal, aki több szálon is kötődik a kampányfinanszírozási botrányhoz
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

Kerényi György nemrég a Szabad Európa Rádió honlapján közölt írásában egyértelműen megnevezi a dollárbaloldal kampányfinanszírozási botránya mögött álló embert. Mint ismeretes, az országgyűlés választás kampányában a magyar baloldal több mint 4 milliárd forintos támogatást kapott, javarészt Amerikából. 

A baloldal a botrány kirobbanásakor ragaszkodott hozzá, hogy a külföldi pénzek magyar állampolgárok mikro-adományából származik, de Kerényi friss írásában rámutatott, a támogatások mögött valójában Soros György állhat. 

Nemrég a miniszterelnök, Orbán Viktor maga is utalt erre rádióinterjújában, amikor a botrány kapcsán úgy fogalmazott: „Ez egy Soros-féle hálózat, Soros-rendszer ugyanazok a technikák. Nyilván a pénz forrásánál is meg fogjuk találni ezt a derék magyar honfitársunkat, Soros Györgyöt…”

Kerényi friss cikkében pedig szintén erre enged következtetni, hiszen a pénzek forrása kapcsán úgy fogalmaz: 

„2022-ben a politikai eliten kívülről érkező Márki-Zay Péter nemcsak előválasztási győzelmével robbantott, hanem a csúnyán elbukott választás után azzal is, hogy nyilvánosságra hozta: mozgalma majdnem kétmilliárd forintot kapott a kampány idején, ráadásul Amerikából.

Bejelentését mégsem nevezhetjük kísérletnek a politikai kampány transzparenssé tételére. A Bajnai Gordon által leszervezett pénz valós forrását továbbra sem árulja el senki (bár a neve a támogatásról szóló megbeszéléseken sem került elő, de mindenki tényként kezeli, hogy nagyrészt a Bajnaival jó kapcsolatban lévő Soros Györgytől érkezett), a pártok versengésében felhasznált támogatás egy civil szervezethez jött.”

Ahogy Kerényi is fogalmaz cikkében, egyelőre senki nem árulta el a pénzek forrását, azonban egyre több tény enged rá következtetni, hogy Soros György és szervezetei állnak a példátlan befolyásolási kísérlet mögött.

Kapcsolódó írásaink