Belföld

Új információkkal bővült a felvételi tájékoztató

A meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu oldalon

Friss információkkal bővült a felvételi tájékoztató: a felsőoktatási intézmények a decemberben közzétett adatok egy részét pontosították, módosították, és új szakokat is meghirdettek – tudatta az Oktatási Hivatal (OH).

Azt írták, hogy a jelentkezési határidő előtt érdemes a felvételi tájékoztatót újra átolvasni, ügyelve a módosított információkra.

Emlékeztettek, hogy a meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában.

A felvételizőknek február 15-én éjfélig hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, ami már kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges – tették hozzá.

Jelezték azt is, hogy ugyancsak február 15. a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje: ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több (de legfeljebb hat) képzésre jelentkeznek.

A közlemény szerint a 2023 szeptemberében induló képzések felvételi eljárásában a pontszámítás a jelentkezők számára kedvezően változik meg.

Alapképzésre és osztatlan képzésekre jelentkezőknek – általános felvételi követelményként – nem kötelező legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tenniük. Bizonyos szakoknál a korábbi években közzétett érettségi követelményekhez képest az intézmények elfogadhatnak középszintű érettségit is az emelt szintű helyett – ezek listája szintén a tájékoztatóban olvasható – sorolták, továbbá megszűnik a jogszabályi minimumponthatár – tették hozzá.

A felvételi eljárásról valamennyi tudnivaló a felvi.hu honlapon olvasható – áll az Oktatási Hivatal közleményében.

Kapcsolódó írásaink

A szennyező fizet

ĀTöbb mint 3000 milliárd forint beruházást generálhat az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer