Belföld

Magyarország erősebb lett a Vodafone megvásárlásával, mi egyenként, magyarokként is gazdagabbak lettünk

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint „minden magyar tudhatja”, hogy egy olyan nagy vállalat felvásárlásával, mint a Vodafone, „a közös országunk is erősebb, mi pedig egyenként, magyarokként is gazdagabbak lettünk”.

Magyarország erősebb lett a Vodafone megvásárlásával, mi egyenként, magyarokként is gazdagabbak lettünk
Magyarország erősebb lett a Vodafone megvásárlásával, mi egyenként, magyarokként is gazdagabbak lettünk
Fotó: 888.hu

Pindroch Tamás a Facebook-oldalán hétfőn azt írta: egy ország akkor szuverén és cselekvőképes, ha a gazdaságban is önálló lábakra állhat.

„Egy nemzeti közösség erősebb, ha a gazdaság stratégiai kulcsterületein is tulajdont és ezzel befolyást birtokol. Ez egyszeregy” – fogalmazott.

A vezető elemző „Nemzeti tulajdonban a Vodafone!” című bejegyzésében közölte, hogy a „deregulációs, privatizáló, mindent kiárusító liberalizmus” kora régen lejárt.

Ha a francia állam akár más országokban is tulajdonolhat víziközműveket és energiaszolgáltatókat, akkor a magyar államnak is természetes joga, hogy a 21. század technológiájában, a nemzetbiztonsági értelemben is jelentős távközlési szektorban is résztulajdonnal rendelkezzen – vélekedett.

Pindroch Tamás úgy fogalmazott: „Az persze érthető, hogy az a baloldal, amelyik 2010 előtt mindent eladott, ami nem volt lebetonozva vagy kipányvázva, majd később azt is privatizálta, ami le volt betonozva - Ferihegyi repülőtér -, most hangosan prüszköl a nemzeti bevásárlás miatt.”

„A gyurcsányi baloldal ugyanis azt szereti, ha a magyar állam gyenge, erőtlen és kiszolgáltatott, így a nemzetközi multik és bankok azt csinálhatnak idehaza, amit csak akarnak” – folytatta.

Hozzátette: „Minden magyar tudhatja azonban, egy ilyen nagy vállalat felvásárlásával a közös országunk is erősebb, mi pedig egyenként, magyarokként is gazdagabbak lettünk - ez fáj a baloldalnak, amely legszívesebben az egész országot eladná, ha tehetné.”

„Ezért prüszkölnek és mondják ma ugyanazt ugyanazok, mint 2010-ben”, a Mol visszavásárlásakor. Ma ugyanazok keltik a hangulatot a Vodafone-ba történő bevásárlás ellen, akik a Molt és Ferihegyet is eladták - írta a bejegyzésben a vezető elemző, megjegyezve: az idő nem őket fogja igazolni.

Kapcsolódó írásaink