Belföld

Négylábú kollégákat keres a rendőrség

Kutyakiválasztást tartanak 2023. január 19-én Dunakeszin

A rendőrség a szolgálati kutyái utánpótlása érdekében kutyakiválasztási eljárást tart 2023. január 19-én – olvasható a police.hu-n.

Négylábú kollégákat keres a rendőrség
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu

A kutyakiválasztást 2023. január 19-én 9 és 12 óra között a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ dunakeszi telephelyén tartják, ahová olyan kutyák bírálatra felvezetését várják, amelyek megfelelnek a feltételeknek.

Kiemelték, a bírálatra kizárólag olyan kutya vezethető fel, amely megfelel a kritériumoknak, amelyek között szerepel, hogy minimum 12 hónapos, fajta szerint elsősorban német juhászkutya és belga juhászkutya (malinois) rövid szőrű változata, a tervezett szolgálati feladathoz szükséges képességekkel, készségekkel, temperamentummal és pszichikai tulajdonságokkal rendelkezik, egészséges és szolgálati célú kiképzésre – a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ állatorvosának elbírálása alapján – fizikailag alkalmas

A kiválasztási eljárással kapcsolatban bővebb felvilágosítást hétköznapokon 7.30 és 13.00 között a 06-1/441-1981 és a 24-404 (BM) telefonszámokon kérhetnek az érdeklődők.

Kapcsolódó írásaink