Belföld

Több mint tizennégyezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

A beléptetettek közül a rendőrség 176 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát

Az ukrán–magyar határszakaszon 4820-an léptek be Magyarországra hétfőn, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 9272-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

Több mint tizennégyezren érkeztek Ukrajnából hétfőn
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Purger Tamás

Vonattal 96 ember – köztük 30 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták.

Kapcsolódó írásaink