Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Minél több fiatal vállalja a stabil, kiszámítható jövőt biztosító katonai pályát!

A fiataloknak tartott bemutató a honvédség fontos kezdeményezése

A honvédelmi miniszter szerint arra lenne szükség, hogy minél több fiatal vállalja a kiszámítható, biztos megélhetést nyújtó katonai pályát.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Minél több fiatal vállalja a stabil, kiszámítható jövőt biztosító katonai pályát!
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni laktanyájában kedden úgy fogalmazott: „Azt szeretném, ha minél több fiatal vállalná a stabil, kiszámítható, biztos megélhetést nyújtó katonai pályát.”

A miniszter erről a laktanyába látogató, nyírteleki Kedvesház 23 diákja és kísérőik előtt beszélt.

A fiatalok, akik intézményük pályaorientációs szervezésében vettek részt a laktanya-látogatáson, haditechnikai eszközökkel is megismerkedhettek, némelyiket ki is próbálhatták.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, a fiataloknak tartott bemutató a honvédség fontos kezdeményezése, mivel a katonai eszközök megismerése nagy élményt is jelent a gyerekeknek, és az ilyen alkalmak nem utolsósorban a hazafias nevelést is szolgálják.

A miniszter méltatta a lövészdandár katonáit, akik – mint mondta – részt vesznek a déli határra nehezedő migrációs nyomás elhárításában, idén februártól pedig a keleti határ védelmében is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken a kilencvenes évek óta tart az a pedagógiai program, amely a település külterületéről kollégiumi rendszerben zárkóztatja fel a nehéz családi körülmények között élő gyerekeket.

Kapcsolódó írásaink