Belföld

Tollba rejtett minitelefont próbáltak a tököli börtönbe bejuttatni

A börtön munkatársai azonnal észrevették a tiltott tárgyat

A hozzátartozók folyamatosan újabb és újabb trükkökkel próbálnak tiltott tárgyakat – jellemzően mobiltelefonokat – bejuttatni a börtönökbe.

Tollba rejtett minitelefont próbáltak a tököli börtönbe bejuttatni
A tollba rejtett telefon trükkje sem jött be
Fotó: BV

A tököli börtön egyik elítéltjének levélküldeménye érkezett december 8-án, amelyet az intézet munkatársai a szakmai protokollnak megfelelően alaposan átvizsgáltak. A boríték egy kamerával ellátott tollból kialakított, telefonálásra alkalmas tárgyat, továbbá egy SIM kártyát tartalmazott.

A jelenség nem új keletű, hiszen a hozzátartozók folyamatosan újabb és újabb trükkökkel próbálnak tiltott tárgyakat – jellemzően mobiltelefonokat – bejuttatni a börtönökbe, azonban a büntetés-végrehajtás munkatársai ezek nagy részét még az előtt kiszűrik, hogy azok eljutnának a rabokhoz. Amennyiben a hozzátartozók felelőssége felmerül, az intézetek minden esetben megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére. Ezt a célt szolgálják azoknak az új szakmai módszereknek és technikai újdonságoknak a bevezetése, amelyek radikálisan csökkentik a bejuttatás lehetőségeit – írja közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Kapcsolódó írásaink