Belföld

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást 

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Pázmándon a képviselő-testület feloszlása miatt polgármestert és képviselőket választanak, Kisunyomban és Szentlőrinckátán pedig polgármestert.

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást 
A Felvidéken eljött a színes urnák kora
Fotó: MH

A Fejér megyei Pázmándon a képviselő-testület szeptemberben döntött arról, hogy feloszlik, ezért most polgármestert és önkormányzati képviselőt kell választania a több mint 1800 választópolgárnak. A polgármester-választáson két független jelölt indul, a hattagú képviselő-testületbe kerülésért tizenhárom független jelölt verseng.

A Vas megyei Kisunyom községben azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi településvezető lemondott. A választáson két független jelölt indul, a választói névjegyzékben közel 370-en szerepelnek.

A Pest megyei Szentlőrinckátán szintén a korábbi polgármester lemondása miatt tartanak időközi választást. A tisztségért egy független jelölt indul, a választáson 1500 helybéli vehet részt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólád roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

Kapcsolódó írásaink