Belföld

Nagy-Vargha Zsófia: Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében

A gyermekeket egyedül nevelő szülők ma már többlettámogatásra jogosultak

Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit, legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy  olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.

Nagy-Vargha Zsófia: Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében
Résztvevők az egyszülős családoknak szervezett Mikulás-ünnepségen a budapesti Egyszülős Központban
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nagy-Vargha Zsófia az egyszülős családoknak szervezett Mikulás-ünnepségen közölte, jó, ha a kormány intézkedéseit olyan társadalmi kezdeményezések támogatják, mint ez a mostani.  

Ez a rendezvény amellett, hogy meg tudja szólítani a gyereket, a szülőknek is segítséget nyújt, hogy „szusszanhassanak egyet” – fogalmazott.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy  a gyermekeket egyedül nevelő szülők ma már többlettámogatásra jogosultak: emelt összegű  családi pótlékot kapnak, az árvaellátást pedig idén januártól a kormány a duplájára emelte, hogy ezzel is segítse a nehéz helyzetben élőket.

Arra is kitért, hogy a gyermekeket egyedül nevelő családok is igénybe vehetik a családi kedvezményeket, a csokot, az otthonteremtési támogatást.

Kapcsolódó írásaink