Belföld

Fogyatékosságügyben mindannyiunknak szerepe van

Fogyatékosságügyben mindenkinek lehetősége van arra, hogy segítsen, ez mindannyiunk feladata is – hangoztatta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Ózdon, az Idevalók című dokumentumfilm bemutatóján, a fogyatékossággal élők december 3-ai világnapja alkalmából.

Fogyatékosságügyben mindannyiunknak szerepe van
Fülöp Attila
Fotó: MH/Papajcsik

Fülöp Attila – felsorolva a civil szervezeteket, a kormányt, az önkormányzatokat – úgy fogalmazott, közösségi vállalásként kell jobbá tennünk fogyatékossággal élő embertársaink mindennapi életét.

Ismertette, az elmúlt két évben a kormány létrehozta az addig hiányzó látásrehabilitációs szolgáltatást, továbbfejlesztette a jelnyelvitolmács-szolgáltatást, és befejezte az infokommunikációs akadálymentesítést, amely mindenki számára tud segítséget nyújtani.

A Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban tartott ünnepségen az államtitkár kiemelte, tudják, hogy ez a terület mindig újabb és újabb támogatásra szorul, és meg is adják ezt a támogatást.

Fülöp Attila szólt arról, hogy minden egyes világnapon felhívják a figyelmet a fogyatékossággal élők helyzetére, és arra, hogy miben tudunk segítségükre lenni, de minden ilyen nap csak annyit ér, amennyit át tudunk ebből menekíteni a hétköznapokba.

A Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége gondozásában elkészült filmet fontos dokumentumnak nevezte, mert – mint mondta – információkat ad át. A film a maga természetességében mutatja be ezeket az életeket, ezért mindenkit közelebb tud vinni a fogyatékosság ügyéhez – mondta Fülöp Attila.

Riz Gábor (Fidesz) térségi országgyűlési képviselő az integráció, az elfogadás, a közös élmények fontosságát emelte ki, és úgy fogalmazott, mindenkiben él tolerancia, mindenki beszél a szeretet nyelvén.

„Közös a sorsunk, együtt, mindannyiunknak" – mondta a képviselő.

Kapcsolódó írásaink