Belföld

Tévécsatornát indíthatnak Gyurcsányék

December 2-án önálló tévécsatornát indíthat a Demokratikus Koalíció, amivel a Gyurcsány-párt újabb nagy lépést tehet afelé, hogy maga alá gyűrje a többi ellenzéki pártot.

Tévécsatornát indíthatnak Gyurcsányék
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Önálló tévécsatornát indíthat december 2-án a Gyurcsány-párt – derült ki a Magyar Nemzet elemzéséből. A lap szerint erre utal a Demokratikus Koalíció elnökének egyik sejtelmes posztja és az arra adott kommentek, de szintén erre célozgatnak a párthoz közel álló portálok, például az Ellenszél.hu is „A DK újabb nagy dobásra készül: megcsinálják, amit évek óta halogat az ellenzék” című hétvégi anyagában.

„Ezzel kapcsolatban már több videó is megjelent a Demokratikus Koa­líció oldalán, amik arra engednek következtetni, hogy a párt saját televíziót indít” – írta a DK-hoz közel álló portál. „Van, akinek a tévé hazugság, nekünk igazság”, „Van, akinek a tévé mások megalázása, nekünk értékek közvetítése”, „Van, akinek a tévé propaganda, nekünk közszolgálat” – ilyen mondatok hangzanak el a DK videóiban, amelyek mind a „lesz mit nézni” szlogennel zárulnak.

Minden jel szerint a DK immár a nyilvánosságban is meg akarja előzni baloldali vetélytársait, akiket már jó ideje nyíltan és vállaltan maga alá akar gyűrni – állapította meg a Magyar Nemzet, felidézve, hogy Gyurcsány Ferenc a Partizán című műsorban köntörfalazás nélkül beszélt arról, hogy „újra kell rendezni az ellenzéki térfelet”, ahol pártjáé a vezető szerep, és amely immár „nem fél alkalmazni az erejét”. 

Ami az újrarendezést illeti, az utóbbi időben látványosan megugrott a DK-ba átlépők száma, legutóbb egy jobbikos miskolci önkormányzati képviselő, Szilágyi Szabolcs csatlakozott Gyurcsányék helyi frakciójához. Nem sokkal korábban pedig a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere, a párt egyik alapítója, Szücs Balázs váltott pártot és képviselőcsoportot. 

Kapcsolódó írásaink