Belföld

Márki-Zay pártot alapít

Új pártot alapít, amellyel a „polgári értékrendet” szeretné képviselni, „az immár ezt elhagyó Fidesszel ellentétben" Márki-Zay Péter.

Márki-Zay pártot alapít
A választáson óriásit hasaló Márki-Zay Péter bejelentette, hogy új pártot alapít
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Márki-Zay a „Heti élő vasárnaponként” című kétheti műsorában jelentette be pártalapítási szándékát, vette észre a Mandiner.

A baloldal bukott kormányfőjelöltje elmondta: a Mindenki Magyarországa Mozgalom is túl színes ahhoz, hogy kizárólag jobboldali-jobbközép, keresztény politikusokat/közéleti szereplőket fogadjon magába”, annak vezetőségében is nagyon sokféle értékrendet képviselő ember ül. „Néppárti jellegű lesz” – tette hozzá az új párt kapcsán.

A pártbejelentés mellett más fontos témát is érintett Márki-Zay Péter. Szerinte a magyar titkosszolgálat hitelesítette őt. Mint mondta, „a legfontosabb örömhír ezen a héten, igazi boldogság mindannyiunk számára, hogy a magyar kormány hosszas titkosszolgálati munkálatokkal, fillérre ugyanazt az eredményt nyomozta ki, mint amit mi hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hoztunk”, utalva arra, hogy kiderült, majdnem dupla annyi pénzt kapott az Egyesült Államokból a baloldal, mint amennyit bevallott.

Ennek kapcsán köszönte meg a magyar titkosszolgálatnak azt, hogy „hitelesítették” őket. 

Emellett bejelentette, hogy bevezetnek egy földadót is a hódmezővásárhelyi gazdák területeire, amivel szeretnék a rászoruló vásárhelyieket segíteni.

Kapcsolódó írásaink