Belföld

Európa legszebb adventi vására a Szent István téren

Bécs, Brüsszel, Bázel a vert mezőnyben a közönség szerint

A közönség voksai alapján kétszer lett a kontinens legjobb karácsonyi vására a budapesti adventi ünnep a bazilikánál az elmúlt három évben. Az idén is hamarosan kinyit a sokak által megcsodált vásár, mégpedig november 18-án, pénteken. A hírt a szervezők osztották meg a közösségi oldalukon. 

Európa legszebb adventi vására a Szent István téren
Advent a bazilikánál
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Három éve, 2019-ben, majd 2021-ben is Európa legjobb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát. A Szent István téri bazilika előtt megrendezett esemény csaknem 25 ezer szavazattal – többek között Bázel, Metz, Bécs, Madeira, Prága, Düsseldorf, Moszkva és Brüsszel karácsonyi vásárát megelőzve – diadalmaskodott a European Best Destinations független utazási portál tíz napig tartó online megmérettetésén.

A verseny végeredményét 163 ország 173620 szavazója alakította, legtöbben az Egyesült Királyságból voksoltak. Az Advent Bazilika nem pusztán az összesített szavazáson végzett az élen, de az Angliából és az Egyesült Államokból érkezők körében is az abszolút kedvencnek bizonyult.

„Az rendezvény alapítása óta missziónk, hogy hozzájáruljunk Budapest és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez az ünnepi időszakban. Büszkék vagyunk rá, hogy az Advent Bazilika ezzel a kitüntető címmel ismét hírét viszi a világban Budapestnek” – olvashatók a korábbi sikereket felidéző sorok a rendezvény weboldalán.

A vásár idén november 18-án nyit és 2023. január 1-jén zárul.

Kapcsolódó írásaink