Belföld

Angol nyelvű zoológusképzést indít jövőre az Állatorvostudományi Egyetem

Ötéves állami finanszírozású kutatóképzés

Európai szinten is egyedülálló, angol nyelvű kutató zoológus képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem 2023-tól – közölte a felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

Angol nyelvű zoológusképzést indít jövőre az Állatorvostudományi Egyetem
Zoológusokat képeznek 2023-tól az Állatorvostudományi Egyetemen
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az Állatorvostudományi Egyetem azt írta, hogy az osztatlan, mesteroklevelet adó, állami finanszírozású képzésre azokat várják, akiket inspirál az egzotikus állatok világa, az emberi agy működése vagy éppen a világjárványokat okozó vírusok természete.

Kiemelték: az egyetem évszázados tudásbázisa, 21. századi infrastruktúrája és nemzetközi légköre már az egyetemi évek alatt biztosítja a tudományos munkához szükséges feltételeket, az egyéni kutatói képességek kiteljesedését.

Hozzátették: a karrierépítésben az angol nyelvű képzés révén elérhető nemzetközi kapcsolati háló is versenyelőnyt jelent.

Az életerős kölykök egyelőre anyjuk bundájába csimpaszkodva töltik idejüket
Azokat várják a képzésre, akiket érdekelnek az egzotikus állatok   
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Az ötéves képzés multidiszciplináris rendszerű, elméleti és gyakorlati tananyaga kiterjed a társtudományokra is.
Az Állatorvostudományi Egyetem Magyarországon egyedülálló tudományos infrastruktúrájának köszönhetően a hallgatók a biológiai, kémiai ismereteken túl tanulnak többek között anatómiát, állattant, parazitológiát, járványtant, egzotikus állatok gyógyászatát, és megszerzik a kutatói munkához a 21. században már nélkülözhetetlen informatikai, statisztikai, üzleti ismereteket is – olvasható a közleményben.
A kutató zoológusok keresettek az üzleti szférában, különösen a gyógyszergyártásban, az egészségügyi fejlesztésekhez kapcsolódó labortechnikában, valamint az élelmiszer-biztonsággal összefüggő területeken – idézték a közleményben Kosztolányi András egyetemi docenst, az Állatorvostudományi Egyetem Biológiai Intézetének és Ökológiai Tanszékének vezetőjét.
Az egyetem nyílt napján, december 7-én az érdeklődők további részleteket is megtudhatnak a kutató zoológus képzésről. Regisztrálni a felsőoktatási intézmény honlapján, a https://univet.hu/hu/2022/10/19/nyilt-nap-2022/ linkre kattintva lehet.

Kapcsolódó írásaink