Belföld

Egyelőre nem kezdődik el az Országház belső felújítása

A Kormány a szankciós válság miatt és a költségvetési egyensúly megőrzése érdekében felfüggesztett minden, még el nem kezdett beruházást. Ez érvényes az Országház – amúgy időszerűvé vált – belső korszerűsítésére is – írja közleményében az Építési és Beruházási Minisztérium. 

Egyelőre nem kezdődik el az Országház belső felújítása
Az Országház épületének a felújítása sem kivétel, így a munkálatok ebben az évben biztosan nem kezdődnek el
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„A Magyar Közlöny november 2-i számában megjelent kormányhatározat nem az Országház felújításáról, hanem a várhatóan több éves belső felújítás lehetőségeinek megvizsgálásáról szól.” – hívta fel a figyelmet a tárca közleményében. Ennek kapcsán hangsúlyozták: „A Kormány arról döntött, hogy támogatja, miszerint a jövőben – amikor is azt az anyagi lehetőségek lehetővé teszik – elinduljon a sok szempontból elavult Országház belső rekonstrukciója.”

„A 120 éves Országház külső felújítása ugyan befejeződött, de ahhoz, hogy a következő 120 évben is a magyar törvényhozás otthona lehessen, energetikai, gépészeti, biztonsági rendszereit, elektromos hálózatát sürgősen korszerűsíteni kell. Ahhoz, hogy ezt a munkát a szakemberek az anyagi források rendelkezésre állása után megkezdhessék, most arra van szükség, hogy a rekonstrukció lehetőségeiről 2023 közepéig egy terv készüljön.” – fogalmazott a minisztérium.

Ugyanakkor a közlemény zárásaként kiemelték: „Mindaddig az Országgyűlés épületének belső, tervezett munkálatai – bár időszerűek és szükségesek – most még bizonytalan tervek.”

Kapcsolódó írásaink