Belföld

Varga Mihály: Több világbanki forrás kell Ukrajnának

Hazánk támogatja, hogy több világbanki forrás jusson Ukrajnának és a háború által érintett szomszédos országoknak – mondta Washingtonban Varga Mihály. A pénzügyminiszter felhívta a figyelmet, hogy az újjáépítés során a kárpátaljai régió fejlesztése is elengedhetetlen.

Varga Mihály: Több világbanki forrás kell Ukrajnának
Varga Mihály: Hazánk eddig is jelentős segítséget nyújtott, amelynek összege már meghaladta a huszonnyolcmilliárd forintot
Fotó: MH

Magyarország eddig is jelentős, huszonnyolcmilliárd forintos segítséget nyújtott Ukrajnának – hangoztatta Washingtonban Varga Mihály. A pénzügyminiszter a Világbank közgyűlésének alkalmával a szervezet vezetőivel való találkozásán egyebek mellett arról beszélt, hogy a régió energiabiztonságát és közlekedési kapcsolatainak fejlesztését célzó befektetéseket előtérbe kell helyezni.

A tárcavezető programja során többek között Anna Bjerde regionális Világbank-alelnökkel is tárgyalt. A találkozón főképpen az orosz–ukrán háború gazdasági következményeit, valamint Ukrajna támogatásának témáját érintették.

A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy hazánkba már csaknem egymillió ukrán menekült érkezett. Emellett jelezte, hogy a szomszédos tagállamokkal együtt számos olyan anyagi terhét viselik a háborúnak, amelyet mások nem.

Varga Mihály Elena Bourganskaiával, a Világbank-csoporthoz tartozó Nemzetközi Pénzügyi Társaság alelnökével tárgyalva hangoztatta, hazánk támogatja, hogy több világbanki forrás jusson Ukrajnának, valamint a konfliktus által érintett szomszédos országoknak. Közölte azt is, készen állunk arra, hogy az ukrajnai újjáépítést a régióban aktív, jó kapcsolatokkal és tapasztalattal rendelkező magyar cégek is segítsék. Arra is felhívta a figyelmet, hogy e munka során a kárpátaljai régió fejlesztése is elengedhetetlen.

Kapcsolódó írásaink