Belföld

Újabb rangos nemzetközi elismerést kapott a Magyar Zene Háza

Vezető új turisztikai attrakció lett a városligeti Magyar Zene Háza. A rangos elismerést az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett World Travel Awards versenyen érte el az épület.

Újabb rangos nemzetközi elismerést kapott a Magyar Zene Háza
A csodálatos épület leginkább egy ékszerdobozra hasonlít
Fotó: MH

Közönségszavazás révén nyerte el a Magyar Zene Háza az Európa vezető új turisztikai attrakciója 2022 címet az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett World Travel Awards versenyen – jelentette be vasárnap az intézmény vezetése. Mint írták, a 29. alkalommal megrendezett megmérettetés legjobbjait szombaton hirdették ki Mallorcán.

A díjátadót 1993 óta minden évben megrendezik, hogy a turizmus területének kiválóságait feltérképezzék és jutalmazzák. Kontinensenként számos kategóriában érkeznek javaslatok épületekre, természeti- és különleges látnivalókra, s a szakemberek, a média és a látogatók idén is a világ minden tájáról szavaztak a jelöltekre.

A Magyar Zene Háza kategóriájában a budapesti intézményen kívül még négy turisztikai látványosságot ajánlottak az emberek figyelmébe – az észak-írországi Trónok Harca Múzeumot, a Hans Christian Andersen Házat a dániai Odensében, a horvátországi Sljeme-hegyen működő libegőt és a Berlin központjában található Humboldt Forumot.

A közleményben felidézték, hogy a Magyar Zene Háza már számos elismerést kapott – így 2019 decemberében Európa legjobb középülete lett, majd a legjobb nemzetközi középület díját is elnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az International Property Awardson. Az amerikai Music Cities Awardson 2020 őszén megkapta a világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése elismerést is

Kapcsolódó írásaink