Belföld

Gulyás Gergely: Grandiózus építkezés a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújítása

A nehéz gazdasági helyzet ellenére a kormány vállalta, hogy minden megkezdett építkezés befejeződik

Grandiózus építkezés a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) felújítása és bővítése, ami a következő hosszú évtizedekre egyedülállóan színvonalas keretet nyújt majd az itteni gimnáziumi oktatásnak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a gimnázium új épületszárnyának bokrétaünnepén pénteken Budapesten.

Gulyás Gergely: Grandiózus építkezés a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújítása
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter
Fotó: Facebook/Gulyás Gergely

Gulyás Gergely hozzátette: ha Magyarország a saját jövőjére gondol, akkor az oktatásra többet kell áldoznia. Bízunk abban, hogy ahogy erre lehetőség lesz, még többet tudunk áldozni – mondta. Megjegyezte: a nehéz gazdasági helyzet ellenére a kormány vállalta, hogy minden megkezdett építkezés befejeződik, és itt is biztosak abban, hogy jövő év szeptember 1-jén megnyithatnak a felújított és kibővített iskola kapui.

Kisfaludy László András, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős helyettes államtitkára megjegyezte, az elmúlt négy évben 4500 helyszínen történt iskolafelújtás, -bővítés, épült új iskolaépület, és ebbe a programba illeszkedik a JÁG felújítása is.

Németh Szilárd kormánybiztos, a Fidesz választókerületi elnöke, jedlikes öregdiák méltatta az összefogást, amely lehetővé tette a felújítást és bővítést, és emlékeztetett rá: ez Magyarország legnagyobb, a kormány által támogatott iskolafelújítási beruházása, amely 21 milliárd forintból valósul meg.

Kapcsolódó írásaink