Belföld

Akár meg is úszhatja a fegyházat Kovács Béla

Az orosz büntető törvénykönyvben nem szerepelnek unió elleni vétségek

Sem az unió intézményei elleni kémkedés, sem az unió kárára elkövetett költségvetési csalás nem szerepel az orosz BTK-ban, így nem fogják kiadni hazánknak Kovács Bélát. Főleg akkor nem, ha orosz állampolgár is – tudta meg a Magyarnemzet.hu.

Akár meg is úszhatja a fegyházat Kovács Béla
Kovács Béláról még ügyvédje sem tudja, hol lehet
Fotó: MH

Jelen állás szerint borítékolható, hogy Kovács Béla nem kezdi meg Magyarországon ötéves fegyházbüntetése letöltését.

Az unió intézményei elleni kémkedés, az unió kárára elkövetett költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt jogerősen elítélt, egykori jobbikos EP-képviselő két hete még azt mondta lapunknak, hogy Moszkvából Budapestre jön a harmadfokú tárgyalásra, majd egy hete úgy nyilatkozott, a munkahelye – az egykor kémképzőnek is tartott Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézete (MGIMO) – nem engedi el egy hétre.

Azóta ügyvédje sem éri utol, távollétében ítélték el jogerősen. Megtalálni sem egyszerű, a behívót magyarországi címére kézbesítik, ha ott kétszer nem veszi át, kézbesítettnek tekintendő. Moszkvai címe ismeretlen, de ha bujkál, még nehezebb megtalálni.

Kovács egyes hírek szerint orosz állampolgár is, saját állampolgárait pedig nem adja ki Oroszország, és az ottani büntető törvénykönyvben nincs is olyan tétel, amiért idehaza őt elítélték.

Kapcsolódó írásaink

Felmentést kért KGBéla

ĀAz elsőfokú ítélet jövő héten jöhet a kémkedéssel és más bűncselekményekkel vádolt politikus ügyében