Belföld

Zavartalanul folyik tovább az úszásoktatás Belvárosban

Elsősorban a saját fúrt kútnak köszönhetően tudja biztosítani továbbra is Belváros önkormányzata a kerületi gyerekek számára az úszásoktatást az energiaválság ellenére is.

Zavartalanul folyik tovább az úszásoktatás Belvárosban
A sportlétesítmény kialakításának egyik célja volt, hogy az V. kerületben élő gyerekek helyben sportolhassanak (képünk illusztráció)
Fotó: Pixabay

Nem kell felfüggesztenie Belváros önkormányzatának az úszásoktatást, amelyet az V. kerületi gyerekek számára a Vadász utcában 2021 szeptemberében átadott V30 Belvárosi Sportközpontban biztosítanak. A létesítmény saját fúrt kúttal rendelkezik, amely 50–55 fokos termálvizet ad, ráadásul az épületet olyan korszerű energetikai megoldásokkal alakították ki, hogy az energiafelhasználás minimális legyen. Ezért számol úgy az önkormányzat, hogy az energiaválság nem lehetetleníti el a működést.

„Belvárosban a környezettudatosság és az energiahatékonyság nem csak szlogen” – fogalmazott Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester az önkormányzat által kiadott közleményben. Hozzátette, több más célkitűzés mellett nagyon fontosnak tartják, hogy a kerületben élő gyerekek helyben sportolhassanak.