Belföld

Donáth Anna beszólt Gyurcsánynak

Látszatkeménykedés: Nagyotmondónak nevezte a baloldal kormányzásra „készülő” vezérét a Momentum EP-képviselője

Donáth Anna beszólt Gyurcsánynak
Kampánymosolyok. Donáth Anna, Márki-Zay Péter és Gyurcsányné Dobrev Klára
Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala

„Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra! Mert nem lesz. És a jövő hónapban sem. Aki ezt sugallja és erre készül, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket” - írta Facebook-oldalán szerdán Donáth Anna.

Mint tudjuk, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke hetek óta napi rendszerességgel azzal igyekszik lelkesíteni követőit, hogy posztjai végén megjegyzi: „készülünk”. Tehát a Momentum politikusa éppen a baloldal vezérét bírálva keménykedik.

Donáth szerint „aki politikusként arra készül és arra célozgat, hogy a kormány majd heteken, vagy akár néhány hónapon belül megbukik, az az ellenzéki oldal legfontosabb munkáját akarja megspórolni. Nem a kormány idő előtti bukására kell készülni, hanem dolgozni. Kitartóan és elmélyülten. A munka pedig nem egyenlő a kormány szidalmazásával, és a választók várakozásainak alaptalan gerjesztésével.”

A Momentum EP-képviselője megjegyezte, a baloldal előtt álló valódi feladat, „az ellenzék szellemi megújítása” „nem kevés időt” igényel, „amit nem lehet megspórolni és nagyotmondással helyettesíteni”.

Kapcsolódó írásaink