Belföld

„Egyedül Gyurcsány akarja megszüntetni a rezsicsökkentést”

Egyedül Gyurcsány akarja megszüntetni a rezsicsökkentést - reagált a Fidesz Gyurcsányné Dobrev Klára nyilatkozatára.

„Egyedül Gyurcsány akarja megszüntetni a rezsicsökkentést”
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Gyurcsányék megint hazudnak, egyedül Gyurcsány akarja megszüntetni a rezsicsökkentést. Ha a baloldalon múlott volna, akkor egy napig sem lett volna rezsicsökkentés Magyarországon. Gyurcsányék kormányzásuk alatt duplájára emelték az áram árát, háromszorosára a gáz árát, nem szavazták meg a rezsicsökkentést és több éve az eltörlését követelik - emlékeztet a nagyobbik kormánypárt.

A rezsicsökkentés kilencedik éve - a jelenlegi háborús energiaválságban is - védi a magyar családokat. A rezsicsökkentés továbbra is fennmarad, ezt szolgálja a rezsivédelmi alap és a kormány mostani döntése is. A kormánypártok egyetértenek azzal, hogy a jelenlegi háborús energiaválságban nem fér bele, hogy korlátlan mennyiségben fogyasztható a csökkentett árú energia.

A magyar családok háromnegyede átlagfogyasztó, őket továbbra is 100 százalékban védi a rezsicsökkentés, és az átlagfogyasztásig továbbra is mindenki havi közel 159 ezer forintot spórol meg a rezsicsökkentéssel - írja a Fidesz.

Félremagyarázás-hullám és hazugságcunami söpört végig a baloldali sajtón Gulyás Gergely bejelentését követően. A 444.hu azt írta „Augusztustól csak az átlagfogyasztókra vonatkozik a rezsicsökkentés”, a Privatbankar.hu szerint „A rezsicsökkentést is elengedte a kormány”, a Hvg úgy tálalta „aki átlag fölött fogyaszt, piaci árat fizet”, a Napi.hu és az Mfor.hu hasonlóképpen közölte „Megszűnik a rezsicsökkentés az átlag felett fogyasztók számára”, a Nyugat.hu azt állította „nem mindenkire vonatkozik majd a rezsicsökkentés”, a Forbes.hu szintén úgy ferdített, hogy „lesznek, akik kiesnek a rezsicsökkentésből”, az Nlc.hu így csúsztatott „átlagfogyasztás fölött vége a rezsicsökkentésnek”, a Propeller megállapította, „a rezsicsökkentést is elengedte a kormány”.

A Momentum közleményében tényként állapította meg, hogy „rezsicsökkentés nincs”, az MSZP némi önkontrollt gyakorolva „csupán” azt terjesztette, „a rezsicsökkentés a jelenlegi formájában megszűnik”. A legboldogabb Márki-Zay Péter volt, aki húsz perces bejelentkezésében diadalittasan arról hazudozott, hogy „Orbán ma megszüntette a rezsicsökkentést”.

Kapcsolódó írásaink

Gulyás: A magyar kormány energia-veszélyhelyzetet hirdet

ĀAz átlagfogyasztásig tehát továbbra is mindenki havi közel 159 ezer (évi 1,9 millió ) forintot spórol meg a rezsicsökkentéssel - Míg egy katás havi 50 ezer, egy ápolónő átlagosan 184 ezer forint adót fizet - Mutatjuk a kormány legújabb döntéseit!

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom