Belföld

Sneider Tamás: Gyurcsánynak bolondokra nincs szüksége

A jobbikos belháború folytatódik, a legújabb információk szerint Jakab Pétert leválthatják a Jobbik éléről

Dagad a botrány a Jobbikban: valóságos lavinát indított el, hogy a pártelnök feljelentette az elnökhelyettest. A jobbikos Mónika-show-n röhög a politika és a bulvár világa, és a választók sem kímélik a Jobbik vezetését. „Puccsocskáné ütött egy szöget a Jobbik koporsójába. A Jakab és a Mamuszos a legvégén lekapcsolják a villanyt” – kommentálták a történteket.

Sneider Tamás: Gyurcsánynak bolondokra nincs szüksége
Az elnök és helyettese csatája már a párt agonizációjára utal
Fotó: Potocskáné Kőrösi Anita Facebo

Jakab Péter szelet vetett, vihart aratott, amikor bejelentette, feljelenti Potocskáné Kőrösi Anitát, a Jobbik elnökhelyettesét hűtlen kezelés kísérlete miatt. Sneider Tamás korábbi pártelnök úgy reagált a Facebookon: a legszánalmasabb bulvár szintjére süllyedt a párt, így már csak annak javasolja a csipet-csapat követését, aki imádja a szaftos sztorikat, a veszekedést, a pitiáner piszkálódást, és a Mónika-show-n is jól szórakozott. Sneider úgy vélekedett: Gyurcsány Ferenc jó okkal fogja elhajtani magától a kegyeit kereső Jakab-pártiakat, hiszen bolondokra nincs szüksége – közölte posztjában Sneider.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is megszólalt, azt írta: „Jakab Péter az alábbi közlést tette: »A mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból.« Értjük, Péter bevallja végre, hogy a pártja törvénytelenül működik, de ennek a kis Erőszak Tódornak nem az erőszakba fulladó jobbikos disznótorok törvényessége felett kellene őrködnie inkább? Potocskánét hirtelen azért jelenti fel, mert nem akarta tovább védeni a védhetetlent. Szánalmas, gyáva alak, és ezen a fekete bőrkabát vagy egy fejére húzott krumpliszsák sem változtat. A végjátékot figyeljék!”

Varga-Damm Andrea, a Jobbik volt parlamenti képviselője Potocskánét sem kímélte közösségi oldalán: „A baráti körömben és a kiebrudalt jobbikosok körében fogadást kötöttünk, hogy hány nap múlva fogja Potocskáné hátba támadni Jakab Pétert. Anita mindenkit hátba támadott eddig a pártban, aki bármilyen jót tett neki. A legrövidebb becsült idő kettő hónap volt. Anitának sikerült tizenhat nap alatt puccsot szerveznie az ellen az ember ellen, aki nélkül őt soha, semmilyen közösségben vezetőnek nem választották volna.”

Volner János, a Huxit Párt elnöke pedig azt fejtegette, hogy Jakab és helyettese, Potocskáné között kibontakozott vitában egyik félnek sem lehet hinni, viszont „minden pofon jó helyre megy”.

A botrányt tetézi, hogy Varga Zoltán Péter, a dunakeszi Jobbik elnöke Jakab ellen kezdeményez etikai eljárást. A dunakeszi jobbikos szerint ugyan „a Jakab Péter által állítottakat ki kell vizsgálni”, ám az a tény, hogy a párt elnöke és frakcióvezetője nyilvánosan vádolja meg a párt második emberét, elfogadhatatlan, és súlyosan sérti a Jobbik alapszabályát is. Potocskáné egyébként annyit reagált, hogy a lelkiismerete tiszta, legjobb tudása szerint védi és szolgálja a Jobbikot.

A hozzászólók sem kímélték a pártvezetőket. Néhány komment Potocskáné bejegyzése alatt: „Jó az irány. Csak kicsináljátok egymást. Hajrá! Leváltani Miszter Prolizert!” A realista: „Szégyellheti magát az egész bagázs! Az állandó ármánykodás, helyezkedés a párt széteséséhez vezetett. Ti már rég nem az embereket képviselitek.” Az elemző: „Anita, amikor nyilatkoztál a választási kampány alatt, kinek és hogy kellene a háborúba menni, na akkor kellett volna páros lábbal kirúgni. De ennek a pártnak így is annyi. Tele van megalkuvó köpönyegforgatóval. Meg kell nézni Jakab Petit, mielőtt elnök lett, milyen felszólalásai voltak. És mivé vált a sok hízelgő talpnyaló markában.” A szkeptikus: „Puccsocskáné Kőrösi Anita ütött egy szöget a Jobbik koporsójába. A Jakab és a Mamuszos a legvégén lekapcsolják a villanyt.”

A Metropol úgy értesült: Jakabot rövidesen leváltják a Jobbik elnökségéről. A teljes pártelnökség és a frakció kétharmada értesülésünk szerint már nyíltan szembefordult vele. Ügyében összehívták a Jobbik rendkívüli választmányát.

Kapcsolódó írásaink