Belföld

Novák Katalin: Szükség van erős, stabil, ütőképes haderőre

Novák Katalin köztársasági elnök szerint szükség van erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét.

Novák Katalin: Szükség van erős, stabil, ütőképes haderőre
Katonák tisztelegnek Novák Katalinnak a köztársasági elnök beiktatási ceremóniáján a budapesti Kossuth téren (A képre kattintva vagy pöccintéssel lapozhatók a galéria fotói)
Fotó: MH/Katona László

Az államfő a Facebook-oldalán szombaton emlékeztetett arra, hogy ez a magyar honvédelem napja. A Görgey Artúr tábornok vezette honvédsereg 1849-ben ezen a napon foglalta vissza Buda várát az osztrák csapatoktól.

„Most, amikor háború dúl Magyarország szomszédságában, még inkább érezzük: szükségünk van az erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét” - fogalmazott Novák Katalin.

Objektum doboz

Magyarország békéjének és biztonságának záloga az a Magyar Honvédség, amelynek gyökerei egészen 1848-49-ig nyúlnak vissza - tette hozzá.

A köztársasági elnök köszöntött minden magyar katonát és honvédelmi alkalmazottat, „itthon és külszolgálatban egyaránt”. „Államfőként és főparancsnokként is számítok elhivatott munkájukra” - írta Novák Katalin.

Kapcsolódó írásaink