Belföld

Az alaptörvény tizedik módosítását tárgyalja meg az Országgyűlés

Az alaptörvény tizedik módosításának vitáját kezdi meg a Ház kedden.

Az alaptörvény tizedik módosítását tárgyalja meg az Országgyűlés
Az alaptörvény módosívásával együtt tárgyalja meg az Országgyűlés a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést is
Fotó: MH/Purger Tamás

A képviselők napirend előtti felszólalásokkal nyitják az ülésnapot, majd megemlékeznek a madarak és fák napjáról.

Ezt követően kezdik meg az alaptörvény tizedik módosításáról szóló vitát. A változtatás megadná a kormánynak azt a felhatalmazást, hogy ha kell, az Ukrajnában folyó háború miatt gyors döntést hozhasson.

Az alaptörvény módosívásával együtt tárgyalja meg az Országgyűlés a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést is.

Az Országgyűlés ugyancsak megvitatja a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslatot, majd napirend utáni felszólalásokkal zárja keddi munkáját.

Varga Judit: A veszélyes kihívások korát éljük

Nemsokára megtartom az Alaptörvény tizedik módosításának expozéját az Országgyűlésben - jelentette ki Varga Judit.

A veszélyes kihívások korát éljük, ezért a józan eszünkre kell hallgatnunk és a megfontolt építkezésre kell koncentrálnunk, hogy biztosítani tudjuk a országunk békéjét és biztonságát - írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

Objektum doboz

„Hazánk történelme megtanította nekünk, hogy Európa politikai erdejében csak azok a fák nem hasadnak meg - még a legvadabb ellenszélben sem -, amelyek mélyre eresztik gyökereiket és ha kell újakat vernek.”

Kapcsolódó írásaink