Belföld

Hadházy Ákos már szeretné pótolni a mulasztását, és letenné az esküt

Hadházy Ákos, aki hétfőn egyedüliként nem tette le a parlamenti esküt, már jelezte a házvezetésnek, hogy szeretné pótolni a mulasztását, amit a politikus meg is erősített az Atv.hu-nak.

Hadházy Ákos már szeretné pótolni a mulasztását, és letenné az esküt
Hadházy Ákos
Fotó: MH

Zugló megválasztott képviselője az oldalnak azt is elárulta, a házvezetéstől nem kapott még időpontot az eskü letételére. A Momentum színeiben parlamentbe jutott képviselő, aki végül nem lett a Momentum-frakció tagja, nem vett részt az új Országgyűlés nyitónapján, hanem Kisvaszaron egy alternatív esküszöveget mondott el, majd a Kossuth téren tartott fogadóórát. A botránykeltéseiről elhíresült politikus az előző ciklusban sem járt sokszor a parlamentben, amelynek a hivatalos oldala szerint az elmúlt négy évben mindössze háromszor szólalt fel, de a bérét és a képviselőségért járó juttatásokat felvette.

Az elmúlt egy évben Hadházy mindössze két alkalommal ment be munkahelyére, amiért bruttó 15 millió forint tiszteletdíj illette meg, kapott irodát, lakást, üzemanyagkártyát és fizetett munkatársat is. A parlament egyedüli független képviselője, aki a választások után alig egy hónappal már nem tagja a Momentum frakciójának, a jogszabályokat sem tartja be. Zuglóban határidőre nem távolíttatta el választási plakátjait, amelyek két nappal a határidő lejárta után is megtalálhatók a kerület minden részén.

Kapcsolódó írásaink

Hadházy Ákos becsapta a zuglóiakat

ĀFelháborodottan vették tudomásul a zuglói lakosok, hogy országgyűlési képviselő nélkül maradtak, szomorúnak tartják, hogy Hadházy minden mással foglalkozik, csak Zuglóval nem – válaszolta lapunk kérdésére Borbély Ádám, a Fidesz képviselőjelöltje