Belföld

A kormány­pártok a nemzet érdekeiért fognak politizálni

Nacsa Lőrinc szerint a baloldali pártszövetségnek szakítania kellene az elmúlt évek gyakorlatával

Az ellenzék számára a választóik egyértelművé tették, azért dolgozzanak, olyan alternatívát kínáljanak, hogy Magyarország előrébb jusson. Ne csak a kormányzat munkáját hátráltassák, ne csak Brüsszelnek akarjanak megfelelni, hanem végre egyszer a magyar érdekeket tartsák szem előtt – mondta lapunknak Nacsa Lőrinc, a KDNP-frakció szóvivője.

A kormány­pártok a nemzet érdekeiért fognak politizálni
A KDNP-frakció szóvivője bízik benne, mindenki megérti a választók üzenetét
Fotó: MH/Purger Tamás

A legfontosabb, hogy az ellenzéki szavazók azért szavaztak a baloldali koalícióra, hogy őket képviseljék, értük dolgozzanak. Ha baloldali pártszövetség pártjai a választói akaratot akarják végrehajtani, akkor alapvetően a parlamentben kell dolgozniuk, hiszen ez volt választóik akarata – mondta lapunknak Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő. A KDNP-frakció szóvivője az ellenzék megosztottsága ellenére kifejezte abbéli reményét, hogy a baloldal pártjai szakítanak az elmúlt négy év gyakorlatával, és alapvetően a nemzeti érdekek képviseletében fognak működni a parlamentben. Mint fogalmazott, a remény hal meg utoljára, és neki van ebben reménye, túl sok illúziója azonban nincsen.

A kereszténydemokrata politikus hozzátette, nyitottak vagyunk a konstruktív együttműködésre, még akkor is, ha az elmúlt évek tapasztalatai nem ebbe az irányba mutatnak. Mindig lehet változni, a kormánypártok a nemzet érdekeiért fognak politizálni, ha ebben az ellenzék partner kíván lenni, azt természetesen örömmel fogadják.

Nacsa hangsúlyozta, a választók nagyon világos üzenetet küldtek április 3-án, ezt sem félreérteni, sem negligálni nem lehet. Az ellenzék számára választóik egyértelművé tették, azért dolgozzanak, hogy olyan alternatívát kínáljanak, amely alapján Magyarország előrébb jusson. Ne csak a kormányzat munkáját hátráltassák, ne csak Brüsszelnek akarjanak megfelelni.

Felvetésünkre, hogy a Momentum már is visszavonult Hadházy Ákos javaslatától, a parlamenti munka negligálásától, illetve az LMP-ben is látszik hajlandóság az értelmes vitákra és párbeszédre, Nacsa Lőrinc úgy reagált, az április 3-i eredmény kötelezi a baloldali képviselőket is. Ez az üzenet pedig egyértelműen az, hogy amit eddig képviseltek, abból a választók nagy többsége nem kért.

A politikus leszögezte, a veszélyek korát éljük, még ki sem lábaltunk a járványból, és újra gyülekeznek a sötét a felhők az európai gazdaság egén, amelyet tetéz, hogy háború zajlik a szomszédunkban. Nagyon nem egyszerű a helyzet, itt a kormánynak és a kormánypártoknak is észnél kell lenniük, olyan döntéseket meghozni akár Brüsszellel szemben is, amelyek segítik, gyorsítják a válságból történő kilábalást. A KDNP-frakció szóvivője szerint ha az ehhez szükséges lépéseket a baloldal támadja, azzal megpróbálják aláásni a cselekvés hatékonyságát. Hiszen azért kell ezeket meghozni, legyen szó kamatstopról, benzinárstopról, a helyreállítási alap forrásairól, hogy a magyar emberek számára káros hatásokat tompítani, enyhíteni tudjuk.

Kapcsolódó írásaink

A DK-vezér vezényel a baloldali pártoknak

ĀHétértékelő. A baloldal kormányzás­képtelenségét mutatják a parlamenti alakuló ülést megelőző nyilatkozatok is, amikor még a bizottsági pozíciókról sem voltak képesek megállapodni, a tárgyalás közepén kértek időt, hogy egyeztethessenek Gyurcsány Ferenccel