Belföld

Karácsonyi csoda: egyszerre több helyen vannak a főpolgármester emberei

A Kontra azt szerette volna megtudni Karácsony Gergelytől, hogy az igencsak jól fizetett és kellőképpen eldugott tanácsadói pontosan milyen feladatot is végeznek a sok százezer forintos fizetésükért – miközben a fővárosi cégeknél leépítések, fű alatti elbocsátások zajlanak.

Karácsonyi csoda: egyszerre több helyen vannak a főpolgármester emberei
Karácsony Gergely főpolgármester szeret kétes egyéneket alkalmazni
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fővárosi Önkormányzat érdekes információkkal válaszolt a közérdekű adatigénylésre.

A főpolgármester munkatársai egytől egyig sok mindenhez értő, dolgos emberek, akik között akad olyan is, aki egyidejűleg több munkakörben is helyt tud állni.

A Fővárosi Önkormányzat válaszából kiderült, hogy a jogász végzettségű, korábban újságíróként dolgozó G. Szabó Dániel most már a szervezéshez, koordinációhoz és az informatikához is ért, hiszen ilyen területekért felelt/felel főosztályvezetőként a Városházán.

Kiemelik: nagyon érdekes az álcivil Kéri András munkaköri leírása is, ugyanis Kéri olyan szuperképességekkel rendelkezik, hogy amellett, hogy ellátja a hazai Amnesty International vezetését, éveken keresztül „főállásban” dolgozott tanácsadóként Karácsony mellett.

Ráadásul a függetlenségére büszke civil szervezet vezetője jó eséllyel lobbitevékenységet végzett az EU-s forrásokért, és a Fővárosi Önkormányzat részére más, virtigli politikai érdekeket szolgált külföldön. Legalábbis erre utal Kéri munkaköri leírása - áll a portál cikkében.

De a Helsinki Bizottság ügyvédjével, Németh (L.) Zsolttal is fordult a világ, hiszen míg korábban közigazgatási szakreferensként dolgozott Karácsonynak, mára a főváros brüsszeli képviseletén segít be Jávor Benedeknek közvetlen forrásokért lobbizni és a kormányt kikerülni - írják.

A részleteket ebben a cikkben olvashatja!

Kapcsolódó írásaink