Belföld

Lázár János: Véget kell vetni a polgárháborúnak Vásárhelyen

Lázár János szerint Vásárhelyen is véget kell vetni a polgárháborúnak, legfőbb ideje, hogy Márki-Zay Péter saját maga építése és az országos ellenállás szervezése helyett a várossal foglalkozzon.

Lázár János: Véget kell vetni a polgárháborúnak Vásárhelyen
Lázár János
Fotó: MH/Purger Tamás

Lázár János a Rádió 7 Közös Nevező Extra című műsorának nyilatkozott. A kormánypárti politikus elmondta, hogy a Fidesz–KDNP újabb kétharmados választási győzelmének természetesen két fontos oka van: az elmúlt tizenkét év sikeres, meggyőző kormányzati teljesítménye, valamint Orbán Viktor miniszterelnök személye. 

Szerinte a rendszerváltás óta nem volt példa arra, ami most történt: a baloldal, a nagyvárosiak, a fővárosiak és Márki-Zay Péter a vidékiek lenézésével, sértegetésével, a fideszes szavazók emberi méltóságának támadásával kampányoltak, ám ez szerencsére visszafelé sült el.

Az sem igaz, hogy nem voltak egyenlők a feltételek a választási versenyben. Ha ennek lenne bármi valóságalapja, akkor nem nyerhették volna meg 17–1-re a fővárosi választókerületeket - tette hozzá. Lázár elismerte, hogy a Covid-járvány és az orosz–ukrán háború súlyos biztonságpolitikai, illetve gazdasági hatásai miatt rendkívül nehéz időszakra kell most felkészülni. Kiemelte: a kormányzást három pillérre kell építeni: ezek a kereszténység, a szociális központúság és az erős állam.

Lázár János úgy látja, csúnya üzenete van annak, hogy Márki-Zay történelmi veresége után „ha ló nincs, jó a szamár is” elven választotta Vásárhelyet az Országgyűlés helyett.

A képviselő szerint nem volt meg benne a bátorság ahhoz, hogy beüljön a parlamentbe, és átvegye az ellenzék vezetését, ami azt igazolja, hogy a baloldalon továbbra is Gyurcsány a főnök. 

Lázár János megerősítette: Hódmezővásárhelyen is a Fidesz győzött, minden más csak valamiféle számhalandzsa, és itt az ideje, hogy mindenki félretegye a sérelmeit, és azon dolgozzon, hogy újra fejlődő pályára állítsa Hódmezővásárhelyet. 

Kapcsolódó írásaink