Belföld

Hatalmas siker: hárommillió felett a Fidesz listás szavazatainak száma

A Nemzeti Választási Iroda honlapján frissült a listás eredmények táblázata, ebből kiderül, hogy a Fidesz átlépte a 3 millió listás szavazatot. Ez fantasztikus siker, először fordul elő ilyen - írja az Origo.

Hatalmas siker: hárommillió felett a Fidesz listás szavazatainak száma
Lepecsételnek egy szavazólapot az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a mezőkövesdi Szent László gimnáziumban kialakított szavazókörben
Fotó: MTI/Vajda János

Folyamatosan számolják az átjelentkezéssel és a külképviseleten szavazók voksait is, ezeket péntek reggel kezdték átadni az egyéni választókerületi választási irodáknak. 

Mostanra lépte át a különleges hárommilliós határt a fideszes szavazatok száma. Eddig ezt szintén kizárólag Orbán Viktor és a Fidesz tudta megközelíteni, négy éve, a 2018-as országgyűlési választásokon, több mint 2,8 millió listás szavazattal.

Befejezte az NVI a levélszavazatok előzetes összesítését 

A Nemzeti Választási Iroda befejezte az április 3-i országgyűlési választás kapcsán leadott levélszavazatok előzetes összesítését. Az NVI-hez a végleges adatok szerint 318 083 szavazási levélcsomag érkezett vissza. Végül 264 031 lett az érvényes pártlistás levélszavazatok száma, míg a beérkezett levélcsomagok közül mintegy 50 ezernél volt érvénytelen a szavazási irat. A további részletek és eredmények a valasztas.hu oldalon olvashatók.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom