Belföld

Márki-Zay: Gyurcsánytól milliók rettegnek

Örült volna a győzelemnek, de a vereséggel kalkulált Gyurcsány Ferenc - állítja a baloldal valódi vezetőjéről Márki-Zay Péter bukott miniszterelnök-jelölt, aki a 24.hu-nak adott interjút.

Márki-Zay: Gyurcsánytól milliók rettegnek
Marakodnak a baloldalon
Fotó: Századvég

Amint kiderült, hogy valóban kikaptunk, azonnal elhatárolódott tőlem, igyekezett rám tolni a felelősséget -  jelentette ki Márki-Zay. 

Múlt vasárnap nem rám mondtak nemet a választók, hanem Gyurcsány Ferencre, aki sajnos súlyos tehertétel az ellenzéken, milliók rettegnek tőle, és ha föltűnik az egyik oldalon, a választók jelentős része fut a másik irányba - állítja a leszerepelt politikus.

A fideszes szavazók és az ellenzék egy része kiadja a milliókat. A Jobbik négy évvel ezelőtti szavazóinak zöme egész biztosan Gyurcsány miatt fordult el az összefogástól. Ezzel együtt van, amiért hálával tartozom Gyurcsány Ferencnek. Megkértem, hogy ne kampányoljunk együtt, és a neve ne legyen a közös pártlista első részében, és ő mindkettőbe belement, ami komoly áldozat volt a részéről, és szerintem erre rajtam kívül más nem tudta volna rávenni - tette hozzá Márki-Zay, aki tehát biztosra veszi, a baloldal még ennél is nagyobbat bukott volna (ha lehet ilyen egyáltalán) Gyurcsány kampányolásával.

A marakodás a baloldalon már a választás estélyén elkezdődött, azóta pedig politikusaik, megmondóembereik sorra állnak elő a magyarázkodással vagy a felelősség hárításával, vádaskodásokkal.

Kapcsolódó írásaink

Egyre durvul a baloldali adok-kapok

ĀMárki-Zay fejét még ki sem vették a guillotine alól a kosárból, és egyből hátba is szúrtad – írta a Jobbikot a Gyurcsány-listával leharmadoló Jakab Péternek egy kommentelő