Belföld

Republikon: A baloldal megbünteti Márki-Zayt

Kiderült, hogy összefogva kevésbé hatékonyak, mint összefogás nélkül – fogalmazott Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnöke a baloldalnak az országgyűlési választásokon elért eredményeivel kapcsolatban

Republikon: A baloldal megbünteti Márki-Zayt
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Mögötte Semjénné Menus Gabriella, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje, Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke és Benkő Tibor honvédelmi miniszter
Fotó: MH/Purger Tamás

Fölényes fideszes győzelem és jelentős ellenzéki összefogás bukás – foglalta össze a vasárnapi parlamenti választások eredményét a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Horn Gábor.

A Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökét a Fidesz győzelmének ténye nem, de a mértéke meglepte. Szerinte a Fidesz győzelmének oka az emberek biztonságérzet iránti vágya, a január-februári jóléti intézkedések a kormány részéről, illetve az ellenzék „bénázása” lehet. 

– Kiderült, hogy összefogva kevésbé hatékonyak, mint összefogás nélkül – fogalmazott a baloldalról szólva Horn, aki szerint személyi következményei biztosan lesznek a választásoknak.

"Az Egységben Magyarországért összes pártja el fogja mondani, hogy miért nem ő tehet a vereségről, majd négy évig össze lesznek zárva" – mutatott rá az elemző, hangsúlyozva, hogy az ellenzéki pártok első dolga lesz a bűnbakkeresés.

"Nyilvánvaló, hogy ezért a miniszterelnök-jelöltnek, Márki-Zay Péternek kell vállalnia a politikai felelősséget" – jelentette ki Horn Gábor, aki úgy látja: nem lesznek baloldali zavargások a választások után, mert egy olyan súlyos vereséget szenvedett az ellenzék, amely nem alapozna meg egy ilyen kormányellenes megmozdulást. 

Kapcsolódó írásaink

Orbán: Hatalmas győzelmet arattunk

ĀAkkorát, hogy az még a Holdról is látszik, de Brüsszelből mindenképp - mondta győzelmi beszédében a miniszterelnök + GALÉRIA + VIDEÓ