Belföld

Lázár János politikai hullát csinált Márki-Zayból

Új korszak kezdődik Hódmezővásárhelyen, a polgárháborúnak ma este vége lett, ugyanis a háborút megnyertük - jelentette ki Lázár János vasárnap.

Lázár János politikai hullát csinált Márki-Zayból
Lázár János, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart Hódmezővásárhelyen, a Fidesz irodában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A Fidesz-KDNP jelöltjeként Lázár János 99,08 százalékos feldolgozottság alapján a szavazatok 52,37 százalékát szerezte meg a 39,58 százalékot elérő Márki-Zay Péterrel szemben a Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzetben. Sajtótájékoztatóján azt mondta, a választókerület mind a 19 településén, így Hódmezővásárhelyen is elnyerte a választópolgárok támogatását.

A politikus köszönetet mondott családjának és Orbán Viktor miniszterelnöknek, valamint fideszes képviselőtársainak a támogatásért, az aktivistáknak, önkénteseknek a munkájukért.

Óriási túlerővel szemben kellett helytállni ebben a kampányban, támadások, nemtelen eszközök bevetésével szemben kellett bebizonyítani, hogy méltó a bizalomra - közölte. Hozzátette: „az elvégzett munka nem volt hiábavaló, elnyertük a választópolgárok bizalmát”.

Lázár János azt kérte azoktól, akik támogatták, s azoktól is, akik nem rá szavaztak, zárják le a polgárháborút, fogjanak kezet, ne egymás ellen küzdjenek, hanem egymásért.

Bebizonyosodott, hogy negatív kampánnyal, gyűlölettel nem lehet eredményt elérni. Választást csak munkával, teljesítménnyel lehet nyerni - hangsúlyozta.

Csongrád-Csanád 04. - 99%

Politikához és a választásokhoz a legtöbb, ami kell, az az alázat. A hübrisz ma veszített, és nyert az alázat - jelentette ki az hatodik parlamenti ciklusát kezdő képviselő.

Úgy fogalmazott, munkára jelentkezik, hogy együtt dolgozzon mindenkivel a közösség fölemelkedésért, hiszen Hódmezővásárhelynek és térségének ideje volna, hogy fölfele haladjon.

Kérdésre válaszolva elmondta, a győzelem személyesen is sokat jelent számára, a politikai pályafutásában úgy érzi, új korszak kezdődött. Arra a kérdésre pedig, hogy ez azt jelenti-e, hogy visszatér az országos politikába, esetleg a kormányzatba, azt válaszolta: ma este visszatért.

Deák Dániel: Lázár János rommá veri Márki-Zay Pétert az egyéni körzetében

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink