Belföld

Fejetlenség Zuglóban, kutyaharapás Sopronban, újraélesztés Nagykanizsán

Rosszullétek, kutyaharapás, mobiltelefon-töltés – a Nemzeti Választási Iroda ezúttal is közzé tette honlapján a szavazókörökben rögzített összes „rendkívüli eseményt", amelyek közt „szétesett", valamint „meghibásodott" bélyegző cseréje is szerepelt.

Fejetlenség Zuglóban, kutyaharapás Sopronban, újraélesztés Nagykanizsán
Leadja szavazatát egy választópolgár Budapesten az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kiskunfélegyházán például egy idős választópolgár a szavazófülkében elájult és beütötte a fejét, őt a helyszínen látta el a mentőápoló, Békéscsabán a szavazatszámláló bizottság egyik tagja lett rosszul, őt elszállították a mentők, a Vas megyei Bobán szintén mentőt kellett hívni egy választó rosszulléte miatt. Budapest XIII. kerületében a jegyzőkönyvvezető lett rosszul, az ő helyére a választási iroda másik személyt állított, Nagykanizsán egy idős férfi még sorban állás közben esett össze, egy szintén a sorban álló orvos kezdte meg az újraélesztését. Sopronban egy választó keze a szavazólapok átvétele után erősen vérezni kezdett – kiderült, hogy nem sokkal korábban megharapta egy kutya –, ezért a helyiséget takarítani és fertőtleníteni kellett.

Győrben egy választó a szavazatszámláló bizottság tagját sértegette és fenyegette, de a bizottság elnöke megnyugtatta. Pálházán valaki bement a szavazóhelyiségbe a mobiltelefonját tölteni, ezt felszólításra befejezte, de közölte az ottlévőkkel, hogy körbejárja a többi települést is ebből a célból.

Zugló központi szavazókörében negyvenperces késéssel indult a voksolás a „világítás hiánya miatt", és „az épület üzemeltetője nem állt rendelkezésre a probléma megoldására". Borbély Ádám, a kormánypártok jelöltje szerint egész Zuglóra jellemző volt a fejetlenség, több helyen is húsz-harminc perces csúszással kezdődött a szavazás.

Kapcsolódó írásaink