Belföld

Fidesz-győzelmet jósol a Medián

A Medián felmérése szerint szinte biztosra vehető a Fidesz győzelme az április 3-i választáson, csak a mértéke lehet kétséges - olvasható a hvg.hu oldalon.

Fidesz-győzelmet jósol a Medián
A lakosság kétharmada és az ellenzéki szavazók harmada is a Fidesz győzelmére számít
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A hírportálon szerdán megjelent cikkben azt írták, hogy a Medián március végén készült felmérése szerint a nagyobbik kormánypárt megerősítette a február végén tapasztalt fölényét: bő egy héttel a választás előtt a szavazókorúak 40 százaléka, a választani tudók 50 százaléka támogatja.

Februárban a megkérdezettek 75, jelenleg viszont már 80 százaléka állította, hogy elmegy szavazni - ismertették, hozzátéve: a biztos szavazók 12 százaléka nem tudja vagy nem akarja megmondani, kire szavaz majd.

A Fidesz-KDNP-nek 128 mandátumot jósol a közvéleménykutató
A Fidesz-KDNP-nek 128 mandátumot jósol a közvéleménykutató
Fotó: Medián

A portál szerint harmaduk kormányváltást, harmaduk a kormány maradását szeretné, és harmaduk nem tud dönteni. Ennek alapján a bizonytalannak vagy rejtőzködőnek nevezett csoport esetleges utolsó pillanatos döntése sem billentené el a választás kimenetelét az ellenzék javára - írták.

A kutatásból kiderült az is: a lakosság kétharmada és az ellenzéki szavazók harmada is a Fidesz győzelmére számít. Mostanra nemcsak a Fidesz-KDNP többsége, de az ország települési megosztottsága is megszilárdult: a kormánypárt-ellenzék szavazatarány Budapesten 27:45, vidéken viszont 43:29, a községekben 50:26 - olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink

Orbán: Béke, biztonság, Fidesz

ĀMég 4 nap a választásig - hangsúlyozta a kormányfő - „Hajrá, Eger! Hajrá, Pajtók Gábor!” - hívta fel a figyelmet a miniszterelnök + GALÉRIA