Belföld

Zsigó: Erős és családbarát Magyarországot építünk!

A gyermekes családoknak békére, biztonságra és kiszámítható támogatásokra van szüksége - hangsúlyozta Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője közösségi oldalán hétfőn.

Zsigó: Erős és családbarát Magyarországot építünk!
Zsigó Róbert: A választás tétje különösen nagy a gyermekes családok számára
Fotó: MH

A választás tétje különösen nagy a gyermekes családok számára. Nekik békére, biztonságra és kiszámíthatóságra van szükségük. A gyermekesek számára már nem is csak a családtámogatások megőrzése a választások tétje, hanem a gyerekeink, a szeretteink biztonsága és a kiszámíthatóság.

Mindenki, akinek van gyermeke, különösen aggódik amiatt, hogy a baloldal meggondolatlansága háborúba sodorhatja az országot - közölte Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár, a kormany.hu oldalon.

A nemzeti kormány olyan családtámogatási rendszert működtet, amely egyre erősíti a családokat és amelynek hatására egyre több pénz marad a gyermekeseknél, egyre nő a gyermekvállalási és házasságkötési kedv, és egyre többen élnek a családtámogatások adta lehetőségekkel. A magyar fiatalok egyre bizakodóbbak, amikor házasságot, családalapítást terveznek, mindez pedig kulcsfontosságú a magyar nemzet fennmaradása szempontjából – tette hozzá a családokért felelős államtitkár.

A Gyurcsány-Bajnai vezette baloldali kormány intézkedéseit sorolva Zsigó Róbert emlékeztetett:

„2010 előtt a baloldal eltörölte a családi adókedvezmény mellett a korábbi otthonteremtési rendszert, visszavágta a GYED, GYES időtartamát; az energia árát tizenötször megemelte, a áramét kétszeresére, a gázét háromszorosára növelte és megduplázta az élelmiszerek áfáját is”.

A 2010-es kormányváltás azonban családbarát fordulatot hozott, mert a Fidesz-KDNP kormány minden intézkedésénél és döntésénél szem előtt tartja a magyar családok érdekeit – hangsúlyozta az államtitkár.

Zsigó Róbert kiemelte: „számunkra a család a nemzet alapja, a családok támogatása azért stratégiai célkitűzésünk, mert erős Magyarországot csak erős családokkal, közösen építhetünk”. Az Orbán-kormány 2010 óta több mint 3,5-szeresére, éves szinten mintegy 3 500 milliárd forintra, a GDP 6,2%-ára növelte a családok támogatását. Hozzátette: miközben a baloldal – brüsszeli mintára – az illegális migrációt, és a bevándorlást propagálja, a Fidesz-KDNP kormány a családalapítás ösztönzésével, a magyar családok és az otthonteremtés támogatásával fékezi meg a népességfogyást.

Az államtitkár azt is elmondta: „12 év kormányzása alapján világosan látszik, hogy a magyar modell működik és sikeres”.

Amíg a baloldali kormányok alatt hazánkban a születések száma 9 százalékkal csökkent, elértük a történelmi mélypontunkat, egyben Európa legalacsonyabb értékét, a családbarát döntések sorsfordító változást hoztak. A gyermekvállalási kedv az Európai Unióban, a legnagyobb mértékben Magyarországon növekedett 2010 óta. Ma már öt tervezett gyermekből négy születik meg, 2011-ben még csak három. Tíz év alatt egymillió gyermek született hazánkban, és a 2011-es mélypont után 26 éves csúcsra ért a gyermekvállalási kedv. Ha azonban a Gyurcsány-Bajnai politika folytatódott volna, tíz év alatt a magyar édesanyák 200 ezerrel kevesebb gyermeknek adtak volna életet – jegyezte meg a politikus, szakértői elemzésekre utalva.

A családpolitikáért felelős vezető azt is elmondta, hogy 2010 óta több mint duplájára nőtt a házasságkötések száma, így az Európai Unióban Magyarországon mutatkozott ezen a téren a legnagyobb növekedés. A válások száma eközben hat évtizedes mélypontot ért el, és közel hét évtizedes mélyponton van a terhességmegszakítások száma is. 

A babaváró támogatást több mint 207 ezer fiatal pár igényelte meg, otthonfelújítási támogatási kérelmet már több mint száztizenötezer család adott be, a csok-kal pedig mintegy 210 ezer család otthonteremtését támogatta a nemzeti kormány. Míg a családi adókedvezmény a magyar családoknak 2009-ben 12 milliárd forint plusz forrást jelentett, csak idén közel 1.000 milliárd forint adó- és járulékbefizetés marad a családoknál. Összességében az elmúlt tizenkét évben – a családi adókedvezmény és a családok idei adó-visszatérítése révén – mintegy 4.000 milliárd forint adó- és járulék kedvezmény segítette a magyar családokat. Összességében mindezek a támogatások közel egymillió családban élő magyar ember életére hatottak pozitívan – húzta alá az államtitkár.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink