Belföld

Szentkirályi Alexandra: Magyarország segít!

Nemcsak itt a határ mellett, hanem mindenhol máshol is segítünk a hazánkba érkező, a háború elől menekülő embereknek - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalára feltett videóban.

Szentkirályi Alexandra: Magyarország segít!
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j2) és George Pataki, New York állam volt kormányzója (j), aki ellátogatott a határ mellé, támogatva azt a munkát, amelyet a humanitárius szervezetek, a kormány és a civilek végeznek az Ukrajnából ide menekülők megsegítéséért
Fotó: Facebook / Szentkirályi Alexan

Megszerveztük a háború elől menekülők egészségügyi ellátását: kezeljük a beteg gyerekeket, segítjük a daganatos betegeket és a háziorvosok is kérhetnek ukrán nyelvű segítséget, ha tolmácsolásra van szükségük - fogalmazott a kormányszóvivő.

A Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet a Külügyminisztériummal, a Mentőszolgálattal és a Katasztrófavédelemmel szorosan együttműködve helyezi el az ide érkező beteg gyermekeket, emellett pedig zajlanak természetesen a meglévő szolgáltatások zavartalanul - hangsúlyozta.

Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje a kormány segítségét megköszönve arról beszélt, hogy „flottul és gördülékenyen” folyik a menekültek ellátása.

Objektum doboz

George Pataki: Lenyűgöző, amit Magyarország tesz a menekültekért

George Pataki, New York állam volt kormányzója lenyűgözőnek nevezte, amit a magyar kormány és a helyhatóságok tesznek az ukrajnai menekültekért, miután pénteken ellátogatott a magyar-ukrán határ melletti Beregsurányban létrehozott segítségpontra.

A magyar származású amerikai politikus közölte: rettenettel töltötte el, amikor meglátta az Ukrajnából érkező képsorokat. Több millió ukrajnai ember - jórészt nők és gyermekek - volt kénytelen elhagyni az otthonát, a hazáját - tette hozzá.

A magyar kormány, a helyhatóságok, valamint a segélyszervezetek menekültekért tett erőfeszítéseit méltatva elmondta: arról is szeretett volna tájékozódni, hogy milyen egyéb módokon segíthetnek még a menekülteken. George Pataki hozzátette, a menekülteknek orvosi felszerelésekre és nem romlandó élelmiszerekre van szükségük, meleg ruhákra és takarókra pedig égető szükségük van.

Hangsúlyozta, amint visszatér az Egyesült Államokba, felhívja az amerikai kormány és közvélemény figyelmét arra, többet kell tenni azért, hogy támogassák a menekültek ellátásáért tett rendkívüli erőfeszítéseket. Úgy vélte, nem tudni, mit hoz a jövő, így azt sem, hogy lesz-e újabb menekülthullám, ezért fel kell készülni ennek lehetőségére is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom