Belföld

Baja tagadja, hogy kenőpénzt kapott

Karácsony Gergely tanácsadója, a szocialisták egykori nagyágyúja bírósággal fenyegeti Budai Gyulát

Eddig hallgatott a szocialisták fővárosi vesztegetési ügyében Baja Ferenc, az MSZP egykori elnökhelyettese, volt választmányi elnöke és exminisztere.

Baja tagadja, hogy kenőpénzt kapott
Budai Gyula
Fotó: MH

Mint megírtuk, a BKV informatikai tendere kapcsán a pályázat győztesének egyik képviselője, Fuzik Zsolt – aki sajtóhírek szerint vádalkut kötött az ügyészséggel – tanúvallomásában azt állította, hogy Baja harmincmillió forint kenőpénzt kért annak fejében, hogy a BKV és a SYS IT közötti szerződés fennmaradjon.

Budai Gyula, a Fidesz ország-gyűlési képviselője szerdán a Facebookon azt írta, hogy Baja Ferenc Karácsony Gergely megbízásából tárgyalt Fuzik Zsolttal, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója is jelen volt azon a találkozón, amelyen Fuzik először találkozott Bajával.

Sőt, Budai még a pénzátadás helyét is megnevezte, amelyre 2019-ben a Lánchíd 19 Hotel előtt került sor. Nos, az ügyben eddig hallgató Baja Ferenc Feri Baja néven csütörtökön megszólalt az ügyben.

Azt állította, hogy soha nem találkozott Bolla Tiborral és Fuzik Zsolttal, soha nem tárgyalt Karácsony Gergely főpolgármester megbízásából senkivel, mert neki ad tanácsokat. Budai állításait hazugságnak nevezve azt is írta, soha nem kért és soha nem vett át egyetlen forintot sem Fuzik Zsolttól. Egyúttal közölte, Budai rágalmazásai minden valóságalapot nélkülöznek és elfogadhatatlanok. „Találkozunk a bíróságon” – zárta sorait a szocialisták egykori nagyágyúja.

„Állok elébe, Baja úr” – írta viszontválaszában a Fidesz országgyűlési képviselője, hozzátéve, hogy a méltatlanságról Baja Ferenc ne tartson számára előadást, mert az elég furcsán hangzana a történtek után.

Mint a fővárosi tender kapcsán megírtuk, Fuzik Zsolt ügyészségi vallomása alapján, Molnár Zsolt szocialista pártigazgató negyvenmillió forintot kért, amit 2019 augusztusában Fuzik az országgyűlési képviselőház szomszédságában lévő Olimpia parkban adott át egy Hugo Boss táskában a szocialisták budapesti elnökének.

Kapcsolódó írásaink