Belföld

Míg a kormány cselekszik, a baloldal csak beszél

Ilyenkor a leghangosabbak általában azok, akik 20-25 éve tettek helyett csak beszélnek. Ők azok, akik az elmúlt 12 évben csak ideológiákat gyártottak és politikai haszonszerzésre használták fel az áldozatokat - fogalmazott Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében, majd hozzátette: Ezzel szemben mi cselekszünk!

Míg a kormány cselekszik, a baloldal csak beszél
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

„Beiktattuk a kapcsolati erőszak tényállását és szigorítottuk a Büntető Törvénykönyvet. A tényállás kidolgozásakor figyelemmel voltunk a hazai szakmai és civil szervezetek javaslataira, az ENSZ és más nemzetközi szereplők ajánlásaira”  folytatta az igazságügyi miniszter.

Hangsúlyozta: „Bevezettük a szexuális kényszerítés fogalmát, hogy a szexuális erőszak szintjét el nem érő cselekmények elkövetői súlyosabb büntetést kapjanak, emellett bizonyos esetekben kizártuk a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét is.”

Hozzátette: „A szexuális bűncselekmények áldozatai számára az eljáró bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság részéről fokozott figyelmet, védelmet, körültekintés garantáló környezetet teremtettünk az új büntetőeljárási törvénnyel.”

Kifejtette: „Az elmúlt három évben négyszeresére emeltük Magyarország áldozatsegítő kapacitását. Folyamatosan javuló bűnügyi statisztikák mellett növeltük az áldozatelérés hatékonyságát. Jelenleg 10 Áldozatsegítő Központ és 2 Áldozatsegítő Pont áll bajbajutott honfitársaink szolgálatában. 0-24 hívható Áldozatsegítő vonalat működtetünk, valamint nagyszabású áldozatsegítő kampányt indítottunk, ennek részeként létrejött a Vansegítség.hu weboldal és elindult a Hétköznapi történetek című videópodcast-sorozat.”

„A rászorultsági feltételt is megszüntettük, így az áldozatok immár minden áldozatsegítési szolgáltatást és támogatást jövedelmi helyzetüktől függetlenül vehetnek igénybe.

Márciusban Egerbe visszük el a segítséget, hamarosan pedig Békéscsabán is nyílni fog Áldozatsegítő Központ.

Nem állunk meg! Célunk, hogy minden megyeszékhely rendelkezzen Áldozatsegítő Központtal.

Üres beszéd helyett tettek, melynek köszönhetően ma már mindenki tudja: VAN SEGÍTSÉG!” - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter közösségi oldalán.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom