Belföld

Kovács Zoltán: A baloldal felelőtlensége nem ismer határokat

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára úgy látja, hogy a baloldal felelőtlensége nem ismer határokat, túlmutat a politikai nézeteltéréseken.

Kovács Zoltán: A baloldal felelőtlensége nem ismer határokat
Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára
Fotó: Facebook / Kovács Zoltán

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatornán csütörtök este azt mondta: a szó veszélyes fegyver kiélezett helyzetekben, amikor fegyveres konfliktus van, a szomszédban nagyhatalmak feszülnek egymásnak.

Túlmutat a politikai nézeteltéréseken, amikor a magyar baloldal olyan kijelentéseket tesz, amelyek nem tükrözik a nemzeti konszenzust, a demokratikusan megválasztott és felelősségteljes döntéseket hozó kormány álláspontját - hangsúlyozta az államtitkár.

Nem szabad megosztó kijelentéseket tenni például a kárpátaljai magyar kisebbség ügyében vagy az energiapolitika témájában, ahogy azt az ellenzék az elmúlt egy héten tucatnyiszor megtette. Különösen veszélyes, hogy a baloldal mindent ellenez, amit a kormány tenni akar - mondta Kovács Zoltán.

Ezt történt a migrációs válság vagy a koronavírus-járvány idején, és ez most, amikor háború van, már nemcsak felelőtlenség, hanem kimondottan bűn - jelentette ki.

Kovács Zoltán elmondta: az EU-ban Magyarország minden olyan politikát támogat, amelyben egyetértés van és nem jelent elfogadhatatlan kompromisszumot a magyar érdekek szempontjából.

Ugyanakkor hangsúlyozta: Magyarország nem küld katonákat vagy fegyvereket Ukrajnába, és nem engedi át a fegyverszállítmányokat sem az ukrán-magyar határon, hozzátéve, ez megmásíthatatlan magyar álláspont.

Az államtitkár elmondta, hogy már több mint 140 ezren érkeztek Ukrajnából, ám az ország felkészült a még nagyobb menekültáradatra is; senki nem marad ellátatlanul.

Kovács Zoltán kitért arra is, hogy a járvány a vége felé jár Európában, ezért döntött a kormány arról, hogy hétfőtől Magyarországon is megszűnik a korlátozások nagy része.

Kapcsolódó írásaink