Belföld

Hollik: Gyurcsány fékezze meg Márki-Zay ámokfutását!

A kormánypártok arra kérik Gyurcsány Ferencet, hogy "fékezze meg" Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt "ámokfutását", mert az veszélyezteti Magyarország biztonságát.

Hollik: Gyurcsány fékezze meg Márki-Zay ámokfutását!
Márki-Zay Péter, a Gyurcsány-féle baloldal miniszterelnök-jelöltje
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi videónyilatkozatában azt mondta: nemrég Márki-Zay Péter képes volt azt állítani, hogy Orbán Viktor egy személyben felelős a háború kitöréséért.

Úgy értékelt: az ilyen „őrült mondatok” háború idején nemcsak felelőtlenek, hanem veszélyesek is.

„Éppen ezért arra kérjük Gyurcsány Ferencet, a baloldal vezetőjét, hogy fékezze meg miniszterelnök-jelöltjét, illetve annak ámokfutását, mert az árt és veszélyezteti Magyarország biztonságát” - hangoztatta.

Hollik István megerősítette: a Fidesz-KDNP továbbra is támogatja a kormányt abban, hogy mindent tegyen meg a magyar emberek biztonságának megőrzéséért, valamint azért, hogy Magyarország maradjon ki ebből a háborús konfliktusból.

Márki-Zay Péter nekiment a háborúból menekülni kényszerülő magyaroknak

A magyarok a magyarok pártján állnak, s háborúban a magyarok pártján állni azt jelenti, hogy a nemzettársaik oldalán állnak, segítve, befogadva, támogatva őket - fogalmazott a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) keddi közleményében, amelyben arra reagál, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a háború elől menekülő kárpátaljai emberek közül sokan oroszpártiak, és könnyebben tudnak majd a Fideszre szavazni április 3-án.

Márki-Zay Péter állítása szerint, míg korábban a magyar állampolgársággal rendelkező kárpátaljaiaknak át kellett jönniük a határon, ha szavazni akartak, most már nem kell, hiszen már az országban vannak.

A VMSZ a közleményben úgy fogalmaz: „A baloldali miniszterelnök-jelölt szerint a kárpátaljai magyarok mint oroszpártiak, az ukrán határ közelében levő települések valamelyik elhagyatott házában, ott is a spájzban, kétszázasával bezsúfolódva vannak, és április 3-án onnan indítják akciójukat, és leszavaznak a Fideszre”.

A legnagyobb délvidéki magyar párt egyben felhívta a figyelmet arra, hogy van egy másik lehetőség is, mégpedig hogy „a magyarok a magyarok pártján állnak”. „Háborús országban élő magyarok esetében pedig egészen biztosan azt jelenti, hogy a saját maguk pártján állnak - ebben az esetben - nem orosz- vagy ukránpártiak, hanem magyarpártiak. Mi, vajdasági magyarok, tudjuk, hogy miről beszélünk” - olvasható a közleményben.

A VMSZ szerint Márki-Zay Péternek „lövése sincs erről”, mert nincs benne sem emberi, sem nemzeti érzés. „Persze tudjuk, hogy direkt ilyen figurákat keresnek a globalista erők, és csak az ilyen figurák állnak velük szóba. Ami ebből következik, az békében visszatetsző, de háborúban elképzelhetetlen. Ők mégis megtették: Márki-Zay Péter és a hat párt, amelyik beállt mögé, nekiment a háborúból menekülni kényszerülő, otthonukat, életüket elhagyni kényszerülő magyaroknak” - írta a VMSZ a közleményben, amely úgy zárul: a VMSZ imádkozik a kárpátaljai magyarokért, és velük együtt a párt szavazatai is ott lesznek április 3-án.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Magyarország biztonsága az első

Ā„Hazánk részt vesz a béke megteremtését szolgáló közös európai erőfeszítésekben, de sem fegyvert, sem katonát nem küldünk Ukrajnába” - hangsúlyozta a kormányfő a nagyköveti értekezleten + VIDEÓ