Belföld

Megbírságolta a választási bizottság a törvénysértő józsefvárosi önkormányzati újságot

A törvénysértő önkormányzati újságot megbírságolta a választási bizottság. A Józsefvárosi újság Sára Botondról közölt egy olyan tartalmat, mely sértette a pártatlanságot és az esélyegyenlőséget, ezért lett elmarasztalva a kerületi sajtó - írja a kerületi Fidesz.

Megbírságolta a választási bizottság a törvénysértő józsefvárosi önkormányzati újságot
Sára Botond
Fotó: MH/Török Péter

Lapunknak eljuttatott közleményükben úgy fogalmaznak, a választási bizottság döntése kitér arra, hogy az önkormányzati sajtónak jóhiszeműen és tisztességesen kell bemutatnia a képviselőjelölteket.

Sajnos már több alkalommal bebizonyosodott, hogy a Józsefvárosi újság cikkeiben hemzsegnek a rosszindulatú és hamis tényállítások - emelik ki. 

Mivel az önkormányzati újság a józsefvárosiak pénzén működik, ezért elvárható, hogy a helyi sajtó a kerületet képviselő politikai pártokról és politikusokról semlegesen számoljon be a polgároknak. Felszólítjuk a Józsefvárosi újságot, hogy a jövőben, de különösen az országgyűlési választásokat megelőző kampányidőszakban pártatlan tájékoztatást nyújtson a józsefvárosiaknak! Sajnos az újság törvénysértése miatt kiszabott 800 ezer forintos bírságot ismét a józsefvárosi emberek pénztárcája bánja - teszik hozzá.

Kapcsolódó írásaink

Újra nyolcker lett a Józsefvárosból

ĀSára Botond: Ha Pikóék szeretnének spórolni, akkor érdemes lenne abból a több mint hetven tanácsadói szerződésből lefaragni, amit a kerület vezetése valamiért indokoltnak tart a működéshez