Belföld

Varga Judit: Megvédjük gyermekeinket!

A Kormány nevében szerdán elküldöm válaszunkat az Európai Bizottságnak a Gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásban - írta közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Megvédjük gyermekeinket!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

Méltatlan az a támadás, amely Magyarország ellen a Gyermekvédelmi törvény miatt zajlik, amely egyértelműen nemzeti hatáskörbe tartozik - emelte ki Varga Judit.

Hazánk az Unióhoz történt csatlakozásával nem a szuverenitásáról mondott le, csupán lehetővé tettük egyes hatáskörök közös gyakorlását - hívta fel a figyelmet az igazságügyi miniszter, majd hozzátette, hogy ebbe azonban a magyar gyermekek nevelése nem tartozik bele. Az kizárólag a magyar szülőkre tartozik.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a Bizottságnak nem tetszik, hogy ellenállunk az ideológiai nyomásgyakorlásnak és megállítottuk az LMBTQ-lobbit az iskolák kerítésénél.

„Hiába hivatkozunk az Alaptörvényre és az EU Alapjogi Chartájára, ez őket mit sem zavarja, hiszen a céljuk világos: megbüntetni Magyarországot.”

Április 3-án azonban a magyar emberek közvetlenül is elmondhatják véleményüket a kiskorúak védelméről. A népszavazás eredményét a brüsszeli bürokratáknak is tiszteletben kell tartaniuk - zárta bejegyzését Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink