Belföld

Elismerte Márki-Zay, hogy nem akar áfacsökkentést

Megint vasárnap esti monológot tartott Márki-Zay Péter a Facebookon. Természetesen most is elszólta magát valódi terveivel kapcsolatban, nem is egyszer.

Elismerte Márki-Zay, hogy nem akar áfacsökkentést
Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Márki-Zay a monológszerűség egyik részén a multikért kezdett aggódni, máskor pedig egy zavaros okfejtés kellős közepén bevallotta, hogy nem lesz áfacsökkentés. A baloldali milliárdost, Bojár Gábort idézte - Bojár volt korábban a Momentum egyik szponzora, később a politika világából végleg kibukott Juhász Pétert támogatta, most Márki-Zayt pénzeli - , aki szerint nem fogják csökkenteni az áfát - írja az Origo.

Mindez azért tanulságos, mert amikor a kormány az alapvető élelmiszerek árák befagyasztotta, a baloldal áfacsökkentést követel. Kiderült: a Fidesz-kormány éppenhogy csökkentette korábban az alapvető élelmiszerek áfáját, ráadásul a baloldal ezt meg sem szavazta. Ugyanakkor a baloldal (mint Márki-Zay elismerte) semmiféle csökkentést nem tervez.

Nem maradt el persze a Fidesz gyalázása sem, például fogyatékos újságírókról és Fidesz-ügynök kommentelőkről beszélt (utóbbiak alatt azokat értette feltehetően, akik nem rajonganak érte). 

Kapcsolódó írásaink