Belföld

Hollik: A baloldal a válság alatt is újabb terheket tett az emberek vállára

A baloldal segítség helyett a legnagyobb válság idején is újabb és újabb terheket tett az emberek vállára - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik: A baloldal a válság alatt is újabb terheket tett az emberek vállára
Hollik István: Ha a baloldalon múlt volna, a január elsején életbe lépő intézkedések nem lennének, mert ők nem szavazták meg a parlamentben
Fotó: MH

Hollik István kifejtette, a Fidesz-KDNP-kormány 2021 decemberében döntött úgy, hogy lakossági kamatstopot vezet be, amelynek értelmében az október végi szinten rögzítette a jelzálogalapú hitelek kamatait.

Hangsúlyozta, ennek az intézkedésnek az volt a célja, hogy mérsékelje az egész Európát és benne Magyarországot is nyomasztó inflációt.

„Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy amikor a baloldal volt kormányon, az ilyen válságkezelő, a magyar embereket megvédő intézkedések elképzelhetetlenek voltak” - fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kiemelte, mivel a baloldal a korábbi Fidesz-kormány családtámogatási rendszerét leépítette, kamattámogatott hiteleit kivezette, ezért a „baloldali kormányok tulajdonképpen devizahitel-csapdába kergették a lakosság jelentős részét úgy, hogy ennek a kockázatára nem hívták fel az állampolgárok figyelmét, nem tájékoztatták megfelelően a magyar embereket”.  

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP-kormány a válság idején is igyekszik csökkenteni a lakosság terheit, „hiszen tudjuk, hogy Magyarország csak így mehet előre, és márpedig Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra” - mondta Hollik István.
 

Kapcsolódó írásaink