Belföld

Átgondolatlan leszerelések

Kikapcsolták a reptéri jegyautomatákat is

A kikapcsolta a Liszt Ferenc-repülőtér forgalmasabb 2A terminálja előtti automaták felét is, és a sajtónak küldött tájékoztatás szerint ezeket is leszerelik rövidesen – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid.

Átgondolatlan leszerelések
A BKK döntése nem csupán észszerűtlen, de a városképet is elcsúfítja
Fotó: MH/Purger Tamás

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója hozzátette, a reptéren dőlt meg végképp az eddigi kommunikáció, miszerint a mobiljegy miatt szüntetik meg az automatákat. Komolyan gondolja bárki, hogy az éppen Budapestre érkezett külföldi turisták első dolga lesz kikeresni a Simple appot és azon keresztül venni jegyet regisztráció után? – teszi fel a kérdést.

„Azt kérem Budapest vezetésétől, állítsák meg a BKK teljesen értelmetlen akcióját, és állítsák helyre a korábbi automata-hálózatot” – írta annak kapcsán, hogy a főváros legforgalmasabb pontjain, így a Szél Kálmán téren (képünkön) is bedeszkázott fülkék emlékeztetnek csak az automatákra. Hozzátette, a jegy- és bérletértékesítés 55 százaléka ezeken történik, ezért teljesen átgondolatlan a leszerelési akció.

Kifejtette, az automatákat a Budapest Airport fizette ki a kormányzattal kötött megállapodás alapján, amelynek részeként többek között tavaly létrejött az új fapados terminálépület. Emlékeztetett, ha a BKK-automaták tucatjainak leszerelése miatt egyetlen forint jegybevétel sem esne ki, akkor is maximum 84 millió forint éves megtakarítás származik a leszerelt automatákból a BKK saját adatai szerint, ami a teljes, kétszázmilliárd forintos működési költségvetésének 0,04 százaléka.

Kapcsolódó írásaink