Belföld

„Működőképes a közigazgatás új szerkezete”

A közigazgatás fejlesztését az elmúlt tíz év visszaigazolta: működőképes a jó állam jegyében kialakított új struktúra, a kormányhivatalok, a járási hivatalok, a kormányablakok rendszere - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

„Működőképes a közigazgatás új szerkezete”
György István a felújított megyeháza homlokzatának átadó ünnepségén azt mondta, a megvalósított óriási változások már a területi közigazgatásban is tetten érhetők
Fotó: MH/Purger Tamás

György István a felújított megyeháza homlokzatának átadó ünnepségén azt mondta, a megvalósított óriási változások már a területi közigazgatásban is tetten érhetők: a hatóság nem magasabb rendű félként ül szemben az ügyfelekkel, hanem partnerként segíti az ügyeiket intéző állampolgárokat.

A 110 éves debreceni megyeháza szecessziós épületének felújítására is utalva fontosnak nevezte az épített környezet megóvását, de - mint mondta - legalább annyira fontos az épületekben folyó munka.

György István példaként utalt a pandémiára, ami több mint egy éve jelent komoly kihívást, s amelynek leküzdésében "az egészségügy a nyíl hegye".  

A műemléki védelem alatt álló megyeháza felújított homlokzata Debrecenben az átadás napján
A műemléki védelem alatt álló megyeháza felújított homlokzata Debrecenben az átadás napján
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 A területi közigazgatás nélkül nem lehetett volna az összetett védekezési feladatokat elvégezni - mondta megjegyezve, hogy ennek a munkának még nincs vége, számos tennivaló vár még a közigazgatási dolgozókra az ország egész területén, amely kiterjed a járvány minden szegmensére.

Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott elmondta: a három szervezetnek - kormányhivatal, megyei önkormányzat, szociális és gyermekvédelmi igazgatóság - otthont adó megyeháza az elmúlt négy évben több mint 800 millió forint magyar állami forrásból újult meg, ebből a befejező ütem, a homlokzat felújítása 300 millió forintba került.

A kormánymegbízott azt mondta, "egy magára adó államnak meg kell becsülnie a polgárait azáltal is, hogy megadja a tiszteletet önmagának". A felújítással "tiszteletünket is kifejezzük a magyar állampolgárok iránt" - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom