Belföld

Soha nem látott gasztrofesztivál a Michelin partnerségével

Februárban és márciusban nagyszabású nemzetközi rendezvényekkel indítja az évet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Három program is hatalmas szakmai presztízzsel rendelkezik majd, és jó hírüket viszi a világban - jelentette be az MTÜ podcastjének különkiadásában Guller Zoltán vezérigazgató.

Soha nem látott gasztrofesztivál a Michelin partnerségével
Guller Zoltán: Februárban és márciusban nagyszabású nemzetközi rendezvényekkel indítja az évet a Magyar Turisztikai Ügynökség
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hagyományteremtő jelleggel, február végén Budapest ad otthont a Central European Tourism Forumnak, amely a közép-európai régió egyik legjelentősebb turisztikai eseménye lesz a V4-elnökség évében. 

Ezzel egy időben Gastro Fesztiválra kerül sor a Michelinnel közösen - a Michelin még soha nem adta a nevét hasonló eseménysorozathoz, a programok egy része ráadásul Budapesten kívül a vidéki Magyarországot is érinti.

Néhány héttel később, 2022 márciusában hazánk ad majd otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének is. Európa legkiválóbb séfjei 2016 után ismét Magyarországon találkoznak, ami szintén páratlan lehetőség a hazai gasztronómia és alapanyagok népszerűsítésére.

További részletek az alábbi podcastben:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink