Belföld

Novák Katalin: Aki teheti, segítsen az önkéntesség világnapján!

A segítség fontosságára hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter az önkéntesség világnapján.

Novák Katalin: Aki teheti, segítsen az önkéntesség világnapján!
Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter
Fotó: Facebook / Novák Katalin

Novák Katalin a Facebookon vasárnap közzétett videóbejegyzésében számolt be arról, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként azért érkezett a szeretetszolgálat irodájába, hogy önkéntesen segítsen az ajándékok válogatásában, csomagolásában, pakolásában.

„Ha tehetik, akkor igyekezzenek segíteni” - kérte a miniszter.

Objektum doboz

Kiemelte, „igyekszünk megvalósítani a kívánságait azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják megvásárolni azokat az ajándékokat karácsonyra, amelyre a gyermekeik a legjobban vágynak”.

„Ezért van egy olyan kívánságlista, amit a Magyar Református Szeretetszolgálat honlapján megtalálnak, de most már - mivel nem sok idő van hátra karácsonyig - pénzadományokat vár a Magyar Református Szeretetszolgálat” - fejtette ki Novák Katalin, hozzátéve, ebből vásárolják meg azokat az ajándékokat, amelyek odakerülhetnek majd a fa alá.

A miniszter fontosnak nevezte, hogy itt a szülők adják át az ajándékokat, tehát gyermekeik nem is tudják, hogy ki volt az adományozó, de az ő vágyaik valósulnak meg.

„Hiszen azt szeretnénk, hogy szentestén minél több olyan gyermek, akinek a szülei nem tudnák ezeket az ajándékokat megvásárolni, örülhessen annak, hogy a vágyai mégis teljesültek, a hőn áhított ajándék ott várja a karácsonyfa alatt” - fogalmazott.

Novák Katalin azt kérte, „segítsünk ezeknek a gyerekeknek vágyaik megvalósulásában, és hogyha tehetik, ma az önkéntesség világnapján, és lehetőleg az év többi napján is, önkénteskedjenek önök is”.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Adni jó!

ĀA miniszterelnök több képet is megosztott a Facebook-oldalán, az Adventi készülődés című albumában